El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries i el Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala s'han unit per produir una exposició a partir de l'obra fotogràfica relacionada amb l'arqueologia d'Empúries, realitzada pel fotògraf Josep Esquirol, un dels referents de la fotografia del nostre país de principis del segle XX.

L'exposició "Josep Esquirol, fotògraf d'Empúries" ha quedat inaugurada aquest divendres al Museu de l'Anxova i de la Sal.

La mostra compta amb diversos àmbits que desgranen la biografia d'Esquirol, la seva relació amb les excavacions d'Empúries, una descripció de la seva fotografia i la seva participació en setmanaris destacats de la Catalunya de principis de segle.

El bloc més important de l'exposició és la part gràfica, que mostra un total de 50 fotografies d'Esquirol, 11de les quals són de gran format.

La mostra es complementa amb diverses vitrines amb materials arqueològics que el protagonista va fotografiar o bé amb materials del fons J. Esquirol com ara la seva càmera fotogràfica o altres elements de la seva propietat.

L'exposició es complementa amb un catàleg fotogràfic que permet als col·leccionistes disposar d'un recull que els organitzadors han qualificat d'"interessantíssim" de les fotos realitzades per Josep Esquirol a Empúries.

Fins ara, les edicions fotogràfiques que s'havien fet sobre Esquirol es trobaven completament exhaurides, de manera que aquesta nova edició permet poder disposar d'un nou recull, més extens i centrat en la temàtica arqueològica emporitana.

L'exposició "Josep Esquirol, fotògraf d'Empúries" es pot visitar fins al 31 de gener de 2014.