Anar pel món i dibuixar-lo també és una forma de conèixer-lo. I encara més. Pot esdevenir una forma de vida. Aprofitant les portes que obren les noves tecnologies s'ha constituït el col·lectiu Urban Sketchers, una agrupació internacional d'amants del dibuix que comparteixen la seva experiència a la xarxa.

A propòsit de la recent celebració a Barcelona del simposi internacional dels Urban Sketchers, Girona es va convertir ahir en destí d'una convocatòria que va atraure nou participants, sis d'ells prodedents de diversos continents.

Imatges de postal de les cases de l'Onyar, la plaça de la Independència, els Banys Àrabs, la plaça dels Apòstols i jardins i racons de la muralla i del Barri Històric, van estimular la inspiració d'aquest apassionats del dibuix, que recorren les ciutats armats amb un senzill bloc, llapissos i, com a molt, tinta i aquarel·les.

La seva obra pren sentit un cop escanejada o fotografiada perquè es difon als cinc continents a través de la xarxa.

L'urban sketcher i arquitecte tècnic gironí David Pradas, amfitrió de la trobada, va assegurar a aquest diari que tots van quedar "perdudament al·lucinats" de les possibilitats que ofereix la ciutat.

Entre els dibuixants 2.0 hi havia un anglès, dos nordamericans -un de la zona de Nova York i l'altre de Califòrnia-, un ecuatorià resident a Berlín i una australiana. Acompanyat per tres gironins, van deixar-se portar pel laberint de la ciutat medieval, que els va impressionar profundament, ja que la història dels seus països difícilment remunta més d'un parell de segles enrere, mentre aquí abunden els edificis centenaris.

La jornada va deixar com a fruit entre trenta i quaranta dibuixos que contribuiran a difondre una imatge digna de la Girona idíl·lica disposada a rebre i a complaure el visitant.

Els urban sketchers acostumen a tenir el seu propi bloc-web per penjar el treball a Internet, però també comparteixen a través de les xarxes socials. El col·lectiu gironí té una vistosa pàgina a Facebook. L'altre portal utilitzat és Flickr.

Els dibuixants no han de ser necessàriament professionals.

De la trobada d'ahir es va concloure que Girona hauria d'acollir el proper simposi mundial.