Adrià Puntí, Chucho Valdés amb el seu quintet, Kiko Veneno amb l'orquestra del Taller de Música, l'Escolania de Montserrat o la pianista Khatia Buniatishvili són alguns dels artistes que passaran per l'Auditori de Girona en la propera temporada. De setembre a desembre, l'Auditori ha programat un total de 28 actuacions que combinen diferents estils de música i aposten per portar noms destacats del panorama musical català. La temporada la inaugurarà la Jove Orquestra Auditori de Girona (JOAG), amb la setena simfonia de Beethoven, un concert gratuït. El mateix dia també s'estrenarà la temporada de música moderna amb el saxofonista Kenny Garret.

Un total de 28 concerts conformen la nova programació de l'Auditori de Girona, una temporada que inaugurarà la Jove Orquestra Auditori de Girona (JOAG) que interpretarà la setena simfonia de Beethoven, un concert gratuït obert a la ciutat. El mateix dia també s'estrena la temporada de música moderna amb un concert del saxofonista Kenny Garret.

La nova temporada vol donar un impuls a formacions i artistes de casa nostra, així com també a grans noms del panorama musical internacional, oferint una programació "variada, al servei del públic i amb un segell propi i de qualitat indiscutibles", segons destaquen els gestors de l'Auditori.

Alguns moments destacats de la temporada clàssica d'aquesta tardor seran l'actuació dels 40 nens de l'Escolania de Montserrat durant l'època de Nadal (activitat inclosa en les commemoracions del Mil·lenari del Monestir de sant Daniel de Girona), la pianista georgiana Khatia Buniatishvili, la GIOrquestra amb el violoncelista Lluís Claret i el recital del pianista revelació de la temporada: el canadenc de 18 anys Jan Lisiecki interpretant Chopin.

Pel que fa a la resta d'estils, destaca l'actuació de Chucho Valdés amb el seu Quintet que visiten per primera vegada l'Auditori. També s'ha programat el concert del català Kiko Veneno al costat de l'orquestra del Taller de Músics. La suggestiva veu del suec Jay Jay Johanson també farà acte de presència a l'escenari de la Sala de Cambra. L'Auditori també estrenarà en exclusiva l'espectacle 'Incompletament Puntí', que serà un dels plats forts de la temporada.

Altres artistes que completen la programació són Peret, els gironins Carmen 113 que presenten nou disc, els gironins The Pepper Pots, l'actuació de la Principal de la Bisbal o la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya o Los Chicos del Coro, entre d'altres.

L'Espai Marfà complementa ''activitat musical amb noves iniciatives de suport a la creació i l'exhibició, amb tot un seguit de cursos i activitats.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat el nivell i la qualitat de la proposta de l'Auditori de Girona. "Qui vingui a l'Auditori li garantim amb certesa que trobarà oferta de primer nivell", ha manifestat l'alcalde, que també ha afegit que es tracta d'una programació "amb una proposta d'intèrprets autòctons digna de la qualitat del país".

Totes les entrades i abonaments es posaran a la venda de forma simultània a partir del divendres 26 de juliol a les 12 hores a través de tots els canals habituals de venda. Les taquilles de l'Auditori de Girona obriran de forma excepcional els dies 26, 29, 30 i 31 de juliol de 12 a 14 hores. Des de l'1 d'agost fins el 3 de setembre es vendran a través del telèfon i de la pàgina web de l'Auditori de Girona.