El director del Festival Internacional de Benicàssim, Vince Power, va garantir ahir la continuïtat de la cita musical en un futur i va prometre una gran programació per a l'edició de 2014 en la qual el festival complirà 20 anys.

Power va assegurar que el concurs de creditors pel qual travessa l'empresa organitzadora, Maraworld, se superarà en breu gràcies als nous socis que han comprat el 65% de les accions. El director del FIB va fer aquestes declaracions en la tradicional roda de premsa de l'últim dia del festival, en què va fer un balanç del certamen. Segons Power, l'organització va xifrar l'assistència en unes 35.000 persones per dia, el que ofereix una xifra total de 140.000 espectadors en els quatre dies d'actuacions.

The Killers tanca el FIB

El festival va concloure ahir a la nit amb les actuacions de The Killers, Jake Bugg, i Woodkid entre d'altres, encara que al final no hi serà la rapera Azealia Banks, un dels noms més esperats de la jornada, que va cancel·lar la seva actuació a causa d'una "severa afecció de gola".

Dissabte passat, les actuacions d'Arctic Monkeys, Milers Kane i Kaiser Chiefs van ser l'exemple de l'esperit dels millors anys del festival. Alex Turner, el carismàtic cantant d'Arctic Monkeys, va assegurar estar encantat de tornar a trepitjar l'escenari Maravillas, en què, va dir, "qualsevol artista voldria tocar". Turner es va reunir a l'escenari amb Miles Kane, el seu company en la seva antiga banda Last Shadow Puppets, en l'últim tema del seu concert, complint així amb les expectatives del públic.

D'altra banda, el director del FIB va afirmar també que la seva intenció de cares a l'any vinent és poder reprendre la celebració del festival de música heavy-rock, Costa de Fuego, que engany no es va poder celebrar a causa dels greus problemes econòmics.