El Celler de Can Roca, nomenat recentment el millor restaurant del món per la publicació britànica Restaurant, desplegarà una proposta gastronòmica adaptada a l'entorn i al públic dels concerts del Festival de Cap Roig, que iniciarà el seu camí divendres que ve.

El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, i la seva dona, Anna Payet, que dirigirà aquesta iniciativa, anomenada 'Roca Cap Roig', han explicat a EFE que l'oferta es dividirà entre una de més formal i una altra, que s'elaborarà al moment, formada per una selecció d'entrepans especials i tapes, al costat de begudes i gelats de fantasia confeccionats per Jordi Roca sota la seva marca Rocambolesc.

La proposta d'aquest restaurant "està pensada especialment per a Cap Roig i és estiuenca i fresca, a més d'estar inspirada en el paisatge mediterrani", segons afirmen els dos restauradors.

El Celler de Can Roca ja s'havia encarregat anteriorment de l'oferta gastronòmica d'aquest festival, però des d'ara l'establiment s'anomenarà 'Roca Cap Roig', un nom que els seus responsables utilitzaven entre ells i que, ara, han decidit oficialitzar amb motiu de l'edició d'aquest any.

Joan Roca i Anna Payet saben per la seva experiència d'anys anteriors que, en funció de cada artista i del públic que atreu, aquest es decanta més per una de les dues ofertes de 'Roca Cap Roig'.

Els protagonistes d'aquesta cita musical, com seran aquest any artistes de la talla de Mark Knopfler, Diana Krall o Enrique Iglesias, són clients també del restaurant, segons que confirmen Joan i Anna.

"Tots sopen aquí, on els preparem un menú especial que se sol servir abans de l'inici del concert, encara que alguns prefereixen que els el portin al camerino", expliquen els responsables de 'Roca Cap Roig'.

Tots dos coincideixen que l'experiència de desenvolupar la seva tasca culinària en aquest festival suposa "l'oportunitat de contribuir a consolidar un aspecte important de l'oferta cultural i turística de la Costa Brava i tenir un marc de treball diferent que proporciona noves inspiracions".

En tot cas, Joan Roca i Anna Payet defensa que, a 'Roca Cap Roig' els comensals trobaran "el mateix esperit" que al Celler de Can Roca, "amb una oferta diferent, encaixada en el context i en el poc temps de què disposen els clients per sopar just abans que comenci el concert".

Els germans Roca aporten el disseny de l'oferta gastronòmica, els plats de la carta, la selecció de vins, la de l'equip i, a més, la supervisió i direcció per part d'Anna, al costat de dos xefs del Celler de Can Roca com són Hernán Luchetti i Xavi Rodríguez, així com el sommelier Manuel Angosto.

El públic de Cap Roig és, segons Joan Roca i Anna Payet, el mateix que visita El Celler de Can Roca "i coneix perfectament la diferència entre aquest establiment i el de Cap Roig".

El festival de Cap Roig arrenca aquest divendres amb l'actuació del grup català Manel i conclourà el 16 d'agost que ve amb la d'Enrique Iglesias