Geimer, que tenia 13 anys quan van passar els fets, el 1977, oferirà la seva versió de la història en un llibre titulat The Girl: A Life in the Shadow of Roman Polanski, que té a la portada una fotografia d'ella feta pel cineasta.

Aquesta imatge va ser feta pel mateix Polanski el 20 de febrer de 1977, tot just tres setmanes abans que mantingués relacions amb la menor, fet que va motivar que els pares de Geimer interposesin una demanda contra Polanski, a qui van acusar de drogar-la i violar-la. El cineasta es va declarar culpable de «relacions sexuals il·legals», pel que va ser enviat a presó en «avaluació» durant tres mesos, tot i que només hi va passar 47 dies.

A finals del 1978, l´endemà d'una reunió entre els seus advocats i un jutge que havia deixat entendre que volia tornar a enviar-lo a la presó, Polanski, en llibertat sota fiança, va agafar un avió cap a Europa i des de llavors és un pròfug de la justícia nord-americana, que va demanar la seva extradició a Suïssa el 2010, però va obtenir un «no» com a resposta per falta de proves concloents.

La intenció de Geimer amb aquest llibre, segons el seu propi testimoni, és posar la seva cara a la història, la qual sempre s'ha associat a les conseqüències sofertes pel cineasta i no a les de la víctima. «Sóc més que una víctima d'abusos ­sexuals i ara ofereixo la meva història sense ràbia, però amb un propòsit: compartir un relat que reclami la meva identitat», assenyala Geimer.

La imatge de portada del llibre va aparèixer per primera vegada gràcies a la demanda que va presentar la dona el 1988 contra Polanski, resolta amb un acord extrajudicial pel qual la jove va percebre, amb moltes dificultats, una suma superior als 500.000 dòlars.

Detalls «mai abans revelats»

Com a part de la demanda, l'advocat de la dona, Lawrence Silver, va sol·licitar al director que tornés totes les fotografies que havia pres de la víctima. Polanski en va lliurar algunes, però Silver sempre va sospitar que n´existien moltes més, com es va descobrir anys després. «Si no hagués estat per la demanda civil, aquestes fotografies mai s'hagueren trobat», escriu Silver al llibre, segons The Hollywood Reporter.

L'editorial Atria promet un llibre amb el qual els lectors accediran a detalls «mai abans revelats» sobre el succés.

La causa contra Polanski continua oberta a Estats Units, així que el cineasta no pot posar un peu al país perquè hi seria detingut.