28 de juliol de 2013
28.07.2013

El Govern fa el primer pas per declarar Bé d'Interès Nacional la Font Gòtica

La Generalitat inicia l'expedient per passar el monument de Bé Cultural Local a Nacional

29.07.2013 | 08:07
La Font Gòtica de Blanes poc abans de la restauració.

La Generalitat ha fet el primer pas per declarar Bé Cultural d'Interès Nacional la Font Gòtica de Blanes amb l'inici de l'expedient. Tot just divendres es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució a través de la qual s'incoa l'expedient per fer la declaració. Ara, l'expedient estarà un mes en exposició pública i si no hi ha al·legacions ja es podria fer la declaració de manera defintiva.
El procés el va iniciar el mateix Ajuntament de Blanes el novembre de 2005. Just quan s'estava en el procés de restauració de la Font, el regidor de Cultura de l'època, Quim Valls, va engegar els tràmits per passar el monument de Bé Cultural d'Interès Local a Bé d'Interès Nacional. Ara, després de 8 anys, el departament de Cultura de la Generalitat ha engegat els tràmits definitius per fer realitat el canvi de declaració.
Ha fet la incoació de l'expedient i la resolució ja comporta la suspensió de la tramitació de les llicències de parcel·lació, edificació o enderrocament a la zona afectada i també la suspensió dels efectes de les llicències ja concedides. No obstant això, Cultura pot autoritzar que es facin les ?obres que sigui manifest que no perjudiquen els valors culturals del bé.
"Creiem que aquesta figura és molt important perquè la Font queda molt més protegida jurídicament", va destacar l'alcalde Josep Marigó. "És una satisfacció el reconeixement, perquè ens reforça la protecció i ens ajuda en la difusió", va afirmar Marigó.
La Font Gòtica de Blanes és una font situada al carrer Ample de la localitat i és considerada la més ben conservada de l'arquitectura gòtica catalana. Va ser un regal de Violant de Prades, filla del comte de Prades i esposa de Bernat V de Cabrera, a Blanes de l'any 1438.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema