28 de juliol de 2013
28.07.2013

L'encarregat a Girona del problema metafísic i "sentidor", com Pesoa

Com a decorador va enllaçar amb l'abstracció racionalista d'abans
de la Guerra d'Espanya

29.07.2013 | 08:07
Pep Colomer.

"Pep Colomer, tot i voler ser pintor, es pot dir que va ser l'encarregat a Girona, durant els seus anys de vida, del problema metafísic, tal com Macedonio Fernández era el metafísic del barri, allà, al seu Buenos Aires. I està bé, perquè cal que aquesta tasca recaigui en un individu que tingui temps, tot el temps del món. L'adroguer o el banquer no poden fer la metafísica".
Aclaridora aportació fa Josep M. Uyà a l'article Anotacions a Pep Colomer, pensador, inclòs al segon volum d'aquest ambiciós projecte editorial de la Fundació Colomer-Sanz, per apropar-nos a la personalitat de Colomer.
L'artista, lector voraç des de sempre, va escriure "el que sabia" i ho va publicar a Real-lògica, una filosofia pel dos mil, de vigència "plena", malgrat ser un text de 1990, segons Uyà, que compara Colomer amb Pessoa perquè era també un "sentidor" que pertany, per experiència i recerca pròpies, a la "llista relativament curta d'artistes metafísics que ha donat el segle XX".
Colomer va escriure: "Del que es tracta és de Sentir (cooperant-hi) guiat per la intuïció. La resta vindrà tota sola".
D'altra banda, Maria Lluïsa Faxedas, a l'article Pep Colomer, decorador i il·lustrador, sosté que l'interès de Colomer pel món de la decoració no s'ha de veure només com a resultat de la necessitat, sinó que va sorgir en un moment "molt primerenc de la seva trajectòria". Colomer va enllaçar amb l'abstracció racionalista d'abans de la Guerra Civil, sense interès per les noves tendències.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema