29 de juliol de 2013
29.07.2013

Els animals canvien la seva alimentació i comportament per ser "urbanites"

29.07.2013 | 08:07

Coloms, senglars i altres animals que s'acosten a les ciutats canvien hàbits, busquen altres formes d'alimentació, ajusten els seus comportaments, modifiquen la seva forma de comunicar-se en un entorn sorollós i aprenen a no espantar-se dels humans per sobreviure en ciutats i esdevenir "urbanites".
Una investigació duta a terme pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), que ha publicat la revista Animal Behaviour, demostra que els animals que han aconseguit sobreviure a les ciutats són aquells capaços d'ajustar el seu comportament als reptes que suposa la vida a la ciutat.
El treball, dut a terme pels investigadors Daniel Sol, Oriol Lapiedra i César González, ha analitzat la capacitat d'ajustar el comportament a les alteracions associades a la urbanització de diverses espècies animals. Els canvis de comportament més comuns, segons l'estudi, tenen a veure amb l'alimentació, la capacitat de comunicació i la relació amb els humans. Això fa que moltes vegades tinguin tant menjar a l'abast que esdevinguin espècies més sedentàries i augmentin la seva densitat fins a esdevenir plagues.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema