Començant pel rock, continuant pel pop, el hip hop, la música electrònica i passant també pel jazz, Jamie Cullum s'ha fet seu per segona vegada el públic del Festival de Peralada. Vitalitat, talent i força s'han conjurat per oferir una actuació que ha fet posar drets els assistents al concert d'aquest diumenge. Amb el piano com aliat -s'hi ha enfilat, se n'ha servit per tocar-lo com a instrument de percussió i, fins i tot, ha simulat adormir-se sobre les tecles- ha arrencat més d'un somriure d'un públic entregat des del primer moment. L'actuació ha combinat peces noves del seu nou disc, Momentum, amb clàssics del seu repertori, que ha venut més de deu milions de còpies a tot el món.

Jamie Cullum ja coneix al públic de Peralada al que va fer vibrar i saltar de la cadira en el concert que va oferir ara fa dos anys. Aquell bon regust que va deixar ha fet que torni a la XXVII edició del festival per presentar el seu darrer disc, Momentum, un treball que va veure la llum fa pocs mesos.

Aquest jove cantant, pianista i compositor ha treballat en molts projectes que li han permès col·laborar amb artistes com Stevie Wonder, Pharrell, Sander Kleinenberg, Rizzle Kicks o The Roots. S'ha convertit en un dels principals referents de jazz vocal de l'actualitat atrevint-se, aquesta nit, a portar al seu terreny amb una versió 'Don't stop de music' de Rihanna.

El seu prestigi l'ha portat també al món del cel·luloide, on va ser l' intèrpret del tema principal de la banda sonora de la pel·lícula 'El diari de Bridget Jones', versionant el clàssic 'Everlasting Love' i va ser nominat al Globus d'Or per la banda sonora d''El Gran Torino' de Clint Eastwood.