10 de agost de 2013
10.08.2013

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Una empresa dels EUA presenta un pedal de bateria signat per Alfred Berengena

El músic gironí, un dels millors del món en metall extrem, ha treballat durant un any en el seu desenvolupament

12.08.2013 | 07:18
Alfred Berengena mostra el pedal de bateria amb el seu nom que ha tret al mercat Axis Percussion.

La prestigiosa marca de pedals de bateria Axis Percussion, de Los Angeles (Estats Units), n'ha tret un al mercat signat pel músic gironí Alfred Berengena, considerat un dels millors bateries de metall extrem del món. Berengena ha treballat més d'un any en el desenvolupament d'aquest nou pedal per a Axis, que porta el nom d'Alfred Berengena Signature Edition.
"És una enorme satisfacció i un reconeixement a la feina feta", comenta Berengena. Fins ara, només el bateria nord-americà Derek Roddy tenia un pedal Signature Edition d'Axis; i aviat està previst que el grec George Kollias tregui també el seu pedal d'edició signada. D'aquesta manera, la marca Axis, especialitzada en equipament per a tipus de música, situa Berengena com un dels tres millors bateries de metall extrem del món.
Aquest reconeixement s'afegeix a d'altres que ja ha rebut el músic gironí, l'únic de l'Estat espanyol que figura com a endorser (provador) internacional de la firma de bateries nord-americana DW Drums i que recentment ha vist com la marca Zildjian, de Boston, també treia al mercat una edició de baquetes amb la seva signatura.

Un pedal versàtil
En el cas del pedal per a Axis, Alfred Berengena explica que "encara que la marca està centrada en el metall extrem, em van demanar desenvolupar-ne un que fos més versàtil, i això és el que he fet, buscar un producte que pugui servir per tocar qualsevol estil de música; i em sembla que hem aconseguit un pedal diferent dels que fins ara oferia Axis Percussion" (el pedal és la peça que acciona el bateria amb els peus per fer sonar el o els bombos).
Alfred Berengena (Girona, 1978) va començar a tocar la bateria als 9 anys, segurament perquè el seu germà gran, Ruben, ja ho feia -i ho continua fent, amb èxit, mentre que un tercer germà, Ismael, és també músic, encara que guitarrista. Als tretze anys es va enfilar per primer cop a un escenari, i des de llavors no ha deixat de tocar, sempre lligat al metall extrem, encara que interessant-se per d'altres estils i formant-se al màxim nivell: va obtenir el grau superior de jazz i música moderna amb medalla d'or al Conservatori de Jazz i Música Moderna de Perpinyà, en l'especialitat de bateria.
A més de tocar i enregistrar discos amb diferents grups, ha participat en clinics i master classes a nivell internacional, compartint escenari en festivals de bateria amb músics tan destacats com Mike Terrana, Benny Greb, Dan Famularo, Cindy Black?man o Morgan Agren. El reconeixement a la seva qualitat ha portat també diverses marques d'instruments i equipament musical a convertir-lo en endorser dels seus productes ("ells em proporcionen el material que necessito, i jo els dono suggeriments sobre com millorar-lo"): DW Drums (bateries), Zildjian (plats), Evans (material per a bateries), dB Drum Shoes (calçat), Axis Percussion (pedals), Cympad (material per a plats) i 3Drumsticks (baquetes).
En l'actualitat, Alfred Berengena manté una intensa activitat musical, que es tradueix per un costat en les classes que imparteix i per l'altre en les actuacions i enregistraments de discos. En un camp tan exigent com el de la música extrema, és un artista molt sol·licitat que en aquests moments està participant en la gira de Soziedad Alkoholika, i també ha treballat amb els valencians Profundis Tenebrarum, els bascos Numen, els madrilenys Malleficarum, els rosincs Olvido i els lleidatans Nebulah. L'any 2005, a més, Berengena va publicar el seu primer llibre sobre el doble bombo -la seva gran especialitat-, Essential Double Bass Drumming, que tindria continuació el 2011 amb un segon volum, Doble bombo avanzado, publicat per la prestigiosa editorial italiana Carisch.
La revista Batería Total, la més reconeguda del sector, ha definit d'aquesta manera l'estil d'Alfred Berengena: "Demolidor, terriblement sòlid, ple de tècnica endimoniada, de musicalitat interpretativa i uns peus capaços de triturar blocs de ciment amb una transparència que espanta".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit