El Festival de Cinema de Girona va tancar ahir la seva 25a edició, en la qual s'han exhibit més d'un centenar de pel·lícules repartides en diferents categories. D'aquestes, la majoria van competir pels premis que es van lliurar ahir al vespre al Teatre Municipal de Girona, en una gala presentada per l'actor gironí Pep Cruz.

Els gironins David Pérez i Pere Solés es van emportar el guardó a la millor pel·lícula del festival per Max. El film narra la història d'un jove que fa cinc anys que viu al centre d'acollida esperant trobar una família que el cuidi i se'n faci càrrec com la resta dels seus companys. De sobte, el protagonista veurà com la sort li canvia, tot i que no de la manera que s'esperava. El curtmetratge, rodat en blanc i negre, compta amb la participació d'actors destacats com Àngels Bassas i Toni Albà. Alex Madia Levi, per Missing es va emportar el premi a la millor direcció, Franz Nurmi, el premi al millor guió per Bingo, mentre Rosa Boladeras, Esther Ortega i Júlia Estornell, per Secretos del lado oscuro i Gabriela Flores i Isaac Ferriz, per Tornem-hi van ser distingits amb la millor interpretació.

El millor documental va ser per a Colom i Calonge, una hipòtesi, de Jaume Pahissa. La millor animació per Víctor Orozco amb Realidad 2.0 i la millor videocreació, Transit zone de Santiago Parres. També hi va haver guardons per a les millors websèries.

La cerimònia va incloure un homenatge a Tomàs Mallol. El director del Festival, Lluís Valentí, va dedicat unes paraules al recentment desaparegut cineasta i "un gran amic del certamen".