L´actual directora de Museu d´Història dels Jueus i de l´Institut d´Estudis Nahmànides i Llicenciada en Història Medieval per la Universitat de Barcelona, Sílvia Planas Marcé (Camprodon, 31 de juliol de 1965) serà la nova directora del Museu d´Història de Girona (MHG) en substitució de Pere Freixas, que el passat 6 de setembre es va jubilar deixant així vacant la direcció.

L´Ajuntament de Girona i el Patronat del Call han signat un conveni de col·laboració que regula l´encàrrec realitzat a Sílvia Planas que pretén d´una banda, unificar estratègies i optimitzar recursos entre la xarxa de museus municipals i, d´altra, reordenar l´oferta museística municipal.

El nomenament de Sílvia Planas es circumscriu al seu perfil professional que s´ajusta als objectius i a les necessitats municipals en aquesta nova etapa.

De forma detallada, Planas dirigirà a les persones que formen part de l´equip del MHG, gestionarà els recursos econòmics que l´Ajuntament assigni, elaborarà la proposta d´exposicions temporals i del programa d´activitats, i liderarà el projecte museològic i museogràfic.

Biografia de Sílvia Planas Marcé

Sílvia Planas Marcé (Camprodon, 31 de juliol de 1965) és Llicenciada en Història Medieval per la Universitat de Barcelona (1988) i Maître en Histoire Médiévale per l´Université de Toulouse le-Mirail (1989). El 2011 va obtenir el títol de Màster en Gestió del Patrimoni Cultural en Àmbit Local, a la Universitat de Girona.