19 de setembre de 2013
19.09.2013
Diari de Girona

Més de 120 intèrprets es presenten al càsting de "Josafat, el musical"

Amb les candidatures rebudes per participar d'aquest espectacle, produït pel Teatre Municipal de Girona, es farà una primera selecció

19.09.2013 | 00:00
Imatge del cartell promocional de "Josafat, el musical".

La convocatòria del càsting obert per participar a l'obra Josafat, el musical ha assolit un èxit total pel que respecte al nombre d'aspirants que s'hi han presentat. Des de l'11 de juliol, moment en què es va presentar la producció i en què es va obrir el període de presentació de currículums per participar-hi, fins al passat el 6 de setembre, data de tancament d'aquesta primera fase, més de 120 intèrprets han fet arribar la seva candidatura per formar part del repartiment de l'obra.
Segons informava ahir l'Ajuntament de Girona, mitjançant una nota de premsa, s'han presentat al càsting actors i actrius cantants de Girona i les comarques gironines i de diferents indrets de la resta de Catalunya, de València, de les illes Balears i d'altres llocs de l'Estat espanyol. Amb les candidatures rebudes es farà una primera selecció a través dels currículums i de les gravacions que s'han presentat i s'ampliaran les dates de les proves del càsting final.
Els quatre rols principals de l'espectacle seran els següents: Josafat, que està pensat per a un baríton; Fineta, que està pensat per a una soprano; Pepona, que està pensat per a una ?con-tralt/mezzosoprano, i Prudenci Bertrana, un rol que està pensat per a un tenor i amb el qual s'introduirà l'autor de la novel·la dins l'obra. Amb la resta de personatges secundaris, hi haurà un total de deu actors i actrius cantants que, juntament amb els catorze músics que formaran l'orquestra, reviuran la història d'una novel·la emblemàtica de Girona.

Estrena pel febrer de 2014
La preestrena de l'obra es farà el dia 21 de febrer del 2014 i l'estrena oficial, tal com s'havia anunciat anteriorment, es farà el dia 22 de febrer al Teatre Municipal de Girona. Aquesta serà la primera producció teatral d'aquest gènere que es produirà des del Teatre Municipal i comptarà amb Josep Pujol com a dramaturg, amb Marc Timón com a compositor i director musical i amb Joan Solana a la direcció artística.
Aquest equip serà l'encarregat de dur a escena la coneguda trama passional i tràgica escrita per Prudenci Bertrana i que narra la relació entre Josafat i Fineta a les entranyes de la Catedral. La producció s'emmarca en la línia estratègica de l'equip de govern municipal de Girona de donar suport als creadors i agents culturals locals per a què puguin gaudir de més oportunitats per a la seva projecció i promoció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona