26 de setembre de 2013
26.09.2013
Diari de Girona

Música Antiga de Girona dedica un disc al mestre Manuel Gònima

El grup anuncia l'aparició d'un quart àlbum dedicat als antics mestres de capella de la Catedral de Girona

26.09.2013 | 00:00
Portada del disc.

Música Antiga de Girona ha anunciat l'aparició d'un nou disc, el quart, dedicat als mestres de capella de la catedral de Girona, en aquest cas a Manuel Gònima, del segle XVIII.
Música Antiga de Girona és una petita formació de músics i historiadors creada l'any 2000 amb la finalitat de digitalitzar i donar a conèixer el fons musical conservat a l'arxiu capitular de la catedral de Girona. Ha digitalitzat les partitures dels mestres de capella actius entre el 1690 i el 1815, i el conjunt de les partitures anònimes del mateix arxiu. Entre elles hi ha es partitures del mestre Gònima. Aquestes partitures les ha donat a conèixer en concerts presentats principalment a l'àrea gironina i amb quatre CD, el darrer dels quals va dedicat al mateix mestre Gònima.
Gònima utilitza majoritàriament el llatí per a les seves obres: de les 72 composicions de l'arxiu capitular que porten la seva signatura, només un 25% són en castellà. Els textos d'aquestes composicions s'allunyen del naturalisme del barroc: no hi ha descripcions d'arbres fruiters, ni jardins, ni flors, sinó uns textos que presenten una religió intimista, centrada en la conversió personal gràcies a la teologia del dolor, sense referències a l'espai físic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona