02 de octubre de 2013
02.10.2013

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


Nadal rebutja el tòpic que els polítics han de seguir consignes quan escriuen

L'exconseller anuncia a la presentació a Girona de "Fent tentines per la vida" un nou llibre de records dels 20 anys de polític al Parlament

02.10.2013 | 00:00
Pep Vila, Quim Nadal i Narcís Comadira presenten el llibre.

Joaquim Nadal va presentar ahir entre amics, familiars i lletraferits el seu llibre de memòries Fent tentines per la vida (Ara Llibres), una reelaboració literària dels records d'infantesa de l'exconseller del Govern i exalcalde de Girona, historiador i president de la Taula pel Dret a Decidir de Girona.
Durant l'acte, organitzat per la Llibreria 22 a la sala d'actes de la Fundacio UdG, també es va presentar el número 134 de la publicació Senhal, titulat Glops de vida i íntegrament dedicada a les piulades literàries de Nadal a Twitter.
L'escriptor Narcís Comadira, que va fer una lloança incondicional del valor literari de Fent tentines per la vida, es va preguntar d'on ve aquest "gust per les paraules" d'almenys quatre dels germans Nadal: Quim, Rafel, Pep i Jaume. L'autor de Girona: matèria i memòria va rebutjar que els gust per la creació literària els vingui de l'"eròtica de classe mitjana", sinó que "ve d'una noble ambició de civilització i cultura".
Per Comadira, dues són les virtuts del Nadal prosista: la concisió en la narració dels fets i la precisió del llenguatge. I si Quan érem feliços, de Rafel Nadal, "té voluntat de novel·la", el llibre de Quim "té voluntat de crònica".
Comadira no va poder contenir l'emoció quan va llegir un fragment del llibre dedicat al germà 9, en Toni, mort una nit a la mar de la Fosca. Finalment, Comadira va demanar a Nadal que continuï les memòries i a Pep, exrector de la UdG, que escrigui les seves.
Quim Nadal va prendre la paraula per desmentir el tòpic que els polítics, quan escriuen, han de seguir les consignes de partit, i va anunciar un llibre de memòries dels seus vint anys al Parlament.
"Els temps estan canviant d'una forma radical", va dir Nadal, i va recordar com el rector Piera del Collell i un capellà li van fer confessar el nom d'un company que li havia "tocat els ous", trencant el secret de confessió. A l'acte també hi va participar el filòleg Pep vila, el periodista Saül Gordillo, l'editora Izaskun Arretxe i el llibreter Guillem Terribas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona