14 de octubre de 2013
14.10.2013

Un Banksy original per 60 dòlars

L'artista britànic va obrir sense avisar ningú una parada a Central Park amb peces autèntiques i només va tenir tres clients en tot el dia

14.10.2013 | 12:51

L'artista britànic Bansky, reconegut per la crítica social de les seves obres al carrer, ha venut originals signats per 60 dòlars, uns 44 euros. Bansky va instal·lar diumenge una parada a Central Park per oferir la seva obra, que en algunes subhastes s'ha venut per centenars de milers de dòlars. Els vianants ni s'immutaven quan passaven per davant del lloc, tal com s'observa en un vídeo penjat a la pàgina web de l'artista. Durant tot el dia, només tres persones van comprar algunes de les obres de la parada i, per les imatges, no sembla que els clients sabessin realment què estaven comprant. L'artista ja ha anunciat a la seva web que l'acció no es tornarà a repetir.

"Ahir vaig posar una paradeta al parc per vendre originals 100% Banksy signats. Per 60 dòlars", assegura el britànic a la seva pàgina web.

Una mare que va comprar dos llenços per als seus fills després de regatejar-ne el preu quasi bé un 50% va ser la primera clienta de Banksy. La segona clienta va ser una noia neozelandesa que va adquirir dos petits llenços per 120 dòlars (88 euros aproximadament). Finalment, ja a les 17:30h, un home de Chicago que està decorant el seu apartament li diu al venedor que necessita "alguna cosa per decorar les parets". Així, es va acabar enduent quatre peces de Banksy per només 420 dòlars, uns 309 euros.

Aquests van ser els únics tres clients que el famós artista de graffitis va tenir a la seva parada a Central Park. Com es pot observar a les imatges del vídeo que l'artista va penjar a la seva pàgina web, no està clar que els propis clients sabessin que estaven adquirint per un preu mòdic unes obres que triomfen entre els col·leccionistes d'art. L'artista ja ha anunciat que l'acció no es tornarà a repetir per avançar-se a un possible allau de compradors.

Aquestes vendes s'emmarquen dins d'una sèrie de treballs que l'artista, famós per la crítica social de les seves obres, realitzarà durant els propers mesos a la ciutat de Nova York, on s'ha instal·lat per una temporada. De fet, una de les primeres accions de Banksy va ser "The Sirens of the Lambs", en què l'artista es passejava per la ciutat dels gratacels en un camió ple de corders de peluix amb el que denunciava el maltractament animal.

Així mateix, la promesa de Banksy de produir una nova peça cada dia ha desfermat l'eufòria dels "caçadors de Banksys", persones que a partir de les pistes que dóna l'artista a través de fotografies i localitzacions aproximades a les xarxes socials, es dediquen a buscar els seus nous treballs per tota la ciutat de Nova York.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona