Demà dissabte, 9 de ?novembre (19.30 h) a la Sala Municipal ?d'Arenys de Munt, es farà el lliurament oficial dels Premis Capital de la Sardana 2013. Al final de l'esdeveniment, es podrà gaudir d'un concert de cobla a càrrec de la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Els Premis Capital de la Sardana suposen un reconeixement per a totes aquelles persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana.

El guardonats enguany, són:

+ Medalla al Mèrit Sardanista, en Jordi Fort i Font, de Cornellà de Llobregat, per la seva tasca en favor de la sardana com a membre del Foment de la Sardana de Cornellà, fundador i directiu dels Amics de la Sardana de Cornellà, creador i conductor durant més de 30 anys del programa Nostra Dansa a Ràdio Cornellà i pel seu treball d'ensenyament de sardanes als afiliats a l'ONCE.

+ Medalla al Mèrit Musical és per a en Francesc Cassú i Jordi, de Girona, per la seva aportació a la música per a cobla com a director de la Principal de la Bisbal, com a compositor de nombroses sardanes i obres per a cobla i per a d'altres formacions, així com per la tasca pedagògica desenvolupada des del Departament de Música Tradicional del Conservatori de Girona.

+ Medalla del Mèrit de la Dansa Catalana recau en Maria Rosa Alonso i Solanes, de Barcelona, per la seva tasca a l'Esbart Català de Dansaires com a dansaire i en càrrecs directius; per la seva activitat divulgadora en àmbits diversos de la dansa catalana i també com a compositora de sardanes.

+ A la categoria Continuïtat es premia la cobla La Principal de la Bisbal pels seus 125 anys; la cobla La Selvatana, pels seus 100 anys

Aquests reconeixements són el fruit del treball conjunt endegat entre la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l'Obra del Ballet Popular per desenvolupar un nou concepte: el de Capital de la Sardana. Així, els Premis suposen també la unió dels diversos guardons que totes les entitats lliuraven en paral·lel.

Hi ha altres guardonats d'arreu de Catalunya, aquí només hem anotat els que fan referència a les comarques de la zona de Girona.

Aquest mateix dia es donarà a conèixer la població, Capital de la Sardana, 2015.

COBLA CIUTAT DE GIRONA

La cobla Ciutat de Girona ha redissenyat la seva imatge corporativa: la seva web (http://www.coblaciutatdegirona.com/) és una nova versió i el seu logotip també s'ha redefinit.

La nova pàgina manté l'estructura anterior però amb un disseny més visual, més compartimentat, més clar i més directe. També hi ha continguts nous, com la història de la formació. Una altra millora és la seva agenda: ara es pot veure amb un cop d'ull tota la programació més propera en el temps, sense oblidar una pàgina específica per a tot el mes. I també permet descarregar-se-la gràcies a Google Calendar a un telèfon intel·ligent, el que demostra un cop més els passos que s'estan fent des del sector sardanista per tal d'aprofitar i integrar totes les eines digitals d'avui en dia.

En aquesta línia també s'ha creat l'apartat 'Diga'ns la teva'. La idea és que tothom qui vulgui expressi les seves propostes, idees, preguntes, etc. Des de la cobla consideren que "segurament és la novetat més important, ja que el lloc web es converteix en un espai de debat entre els nostres seguidors". Pel que fa al nou logotip, és un cercle que acull el perfil en tons grisos de la catedral gironina. El cercle vol simbolitzar la rotllana sardanista, "com a símbol d'igualtat i unió". Les lletres de Cobla Ciutat de Girona estan escrites en vermell i separades per una fina línia verda del text "des de 1975". La tipografia escollida vol donar una imatge tradicional, mentre que els colors volen expressar "la força, la passió i la sang amb què la cobla Ciutat de Girona interpreta la música en les seves actuacions. Per contrast el color verd de la línia ens evoca a la harmonia, estabilitat i resistència, fets característics de la formació". El nou logo ha servit per canviar també tota la papereria i cartellera oficial. Aquesta actualització de la web i el logotip és obra del trombó de la cobla, en Francesc Sala.

73 concurs de colles ?sardanistes comarques ?gironines del geieg

Hi van participar un total de 42 colles.

Classificacions Territorial. Colles guanyadores: alevins 1r Il·lusions de Cassà de la Selva, infantils 1r Estel de les Gavarres de Cassà de la Selva, juvenils 1r Montgrí 2000 de Torroella de Montgrí, grans 1r. Mans Amigues de Sabadell, veterans 1r Aires Gironins del GEiEG de Girona.

Classificacions Campionat de Catalunya. Infantils Estels de les Gavarres de Cassà de la Selva ,Juvenils Cabirols de Sabadell.

55è concurs Individual de sardanes revesses organitzat per el GEiEG:

1r infantils Jordi Garriga de Cervera, 1r juvenils Sara Queralt de Lleida, 1r grans Nuria Bosch de Sitges, 1r veterans Jordi Prats de Barcelona, 1r Provincial Martí Corominas d'Olot.