Cada any, en acostar-se les dates nadalenques, una allau de Pares Noel inunda els bars de Nova York en el que es coneix com "SantaCon", una tradició que ha generat queixes entre els veïns i ha portat la Policia de la ciutat a demanar per escrit als locals que no els serveixin alcohol. Els milers de ciutadans abillats amb barret vermell i barba blanca que participen en l'esdeveniment "han augmentat tant que envaeixen les voreres i els espais públics", indica el tinent John Cocchi, de la policia novaiorquesa, en una carta enviada als propietaris de bars compresos entre les zones de Chelsea i Columbus Circle.

El "SantaCon", que se celebra també en nombroses ciutats de tot el món, va ser pensat originalment per denunciar l'esperit comercial de Nadal, tot i que, segons el seu lloc web , s'ha convertit en un esdeveniment "caritatiu, no comercial i no polític; una convenció del Pare Noel que passa un cop l'any sense cap raó". No obstant això, la Policia de Nova York s'oposa a una festa massiva que comporta "milers de festers deambulant intoxicats pels carrers, orinant, embrutant, vomitant i causant actes vandàlics", cosa que, segons el tinent Cocchi, "no serà tolerat" enguany en els diferents veïnats.

L'edició d'enguany està prevista per al 14 de desembre, i els organitzadors de l'esdeveniment es defensen reivindicant la faceta caritativa de la festa (es proposa als participants una donació de 10 dòlars -7 euros- per al banc d'aliments de la ciutat) i recordant el codi de conducta cívica que se'ls demana als Santa Claus.