Els empresaris distribuïdors de cinema estan disposats a presentar armes contra la caiguda d'espectadors i ja han anunciat que oferiran, a partir del proper 15 de gener i fins al 15 d'abril, entrades al preu reduït de 3,90 euros (IVA inclòs) per a totes les pel·lícules de la cartellera, incloses les estrenes, en una nova campanya batejada com "Dimecres al cinema".

La major part de les sales d'exhibició s'han acollit a la campanya, entre elles les gironines Albéniz Centre i Albéniz Plaça, Ocine Girona i Ocine Platja d'Aro, Odeón (Salt), Lauren (Blanes), Cinemes Figueres, Cinemes Olot i Comtal (Ripoll).

Un cas a part és la sala Arinco, de Palamós, que oferirà dilluns, dimarts i dijous (dimecres tanca per descans setmanal) preus encara més competitius, a 3,50 euros l'entrada, en una oferta molt agressiva per recuperar-se de la davallada de públic.

L'empresari exhibidor de cinema palamosí Josep Xarnach ha explicat al Diari de Girona que l'altre cinema que gestiona a la vila, la sala Kyton, romandrà tancada "per reformes" fins la Setmana Santa.

La campanya "Dimecres al Cinema" vol recuperar l'assistència de públic, com ja va succeir el mes d'octubre passat amb la "Festa del Cinema", que va rebentar preus durant uns quants dies consecutius, amb molt bona resposta per part dels espectadors.

Amb la "Festa del Cinema", durant tres dies d'octubre de l'any passat, van passar per les sales de l'Estat espanyol 1,5 milions de persones pagant entrades per 2,90 euros.

L'associació de productors FAPAE va informar ahir que la nova campanya ofereix a cada empresari la possibilitat de fixar el preus en una forquilla que va "entre 3,90 i cinc euros".

La iniciativa afecta 306 cines adherits fins ara, part de la FAPAE, l'associació de distribuïdors (Fedicine) i d'exhibidors (FECE) amb el suport de l'ICAA arran de "la gran acollida del públic de l'última edició de la Festa del Cinema", van informar ahir els seus promotors en un comunicat.

Del total de sales, s'han adherit als "Dimecres al Cinema" 61 sales de Catalunya, que representen el 19 %.

Aquesta iniciativa demostra "l'esforç que vol fer la indústria cinematogràfica per adaptar-se a la demanda del mercat, així com fomentar l'assistència a sales de cinema com un hàbit cultural i social", afegeixen.

Els "Dimecres al Cinema", que exclouen els festius, permetran gaudir de totes les pel·lícules de la cartellera de les sales que s'han sumat a la iniciativa per fomentar l'assistència de públic després d'un 2013 en el qual els cines espanyols van recaptar un 16% menys en taquilla respecte a l'any anterior i el nombre d'espectadors va descendir un 15%, segons dades de la consultora Rentrak.

Les associacions d'empresaris de cinema han decidit, a més, convertir en semestral la "Festa del Cinema", per la qual cosa el 2014 se'n celebraran dues edicions, en dates encara no anunciades.

En cadascuna, els espectadors podran gaudir de les propostes de la cartellera a preus especials durant tres dies.