L’empresa Micgrup està interessada a fer que la ciutat de Girona aculli un gran centre de música rock l’any 2015 que es converteixi en un referent a nivell mundial. El projecte és ambiciós ja que caldria una inversió privada d’uns vuit milions d’euros i inclouria tota la col·lecció del periodista i crític musical Jordi Tardà, així com un auditori amb un escenari per fer-hi actuacions en viu, estudis de so i vídeo, boxes de gravació i un restaurant, entre altres. Aquest gran centre s’ubicaria en un edifici municipal de tres plantes que hauria de cedir l’Ajuntament o en un immoble privat que s’aconseguís amb la intermediació del mateix consistori.

El projecte ja s’ha presentat a diferents municipis de l’Estat i ara mateix Palma és qui ha mostrat més interès i la ciutat que està està més ben situada. La idea és que tot plegat sigui una realitat ja l’any 2015. De fet, ja es vol escollir la ciutat abans de l’estiu. L’empresa que gestiona el projecte, Micgrup, s’ha reunit fa uns dies amb representants de l’Ajuntament de Girona, segons ha pogut saber Diari de Girona. En aquesta trobades hi ha estat present el regidor no adscrit Carles Palomares, que té Micgrup de clients del seu negoci i que des d’un primer moment s’ha mostrat interessat perquè aquesta col·lecció pugui establir-se a Girona pels beneficis econòmics que reportaria per a la ciutat.

«Capital europea del rock»

El consistori gironí no es descarta en la lluita per aconseguir aquest centre. Aquest diari va contactar ahir amb el regidor Carles Palomares, que és qui està buscant la implicació municipal. Assegura que el centre seria un revulsiu a la zona on s’ubiqués (aposta per la carretera Barcelona) i que afavoriria tota la ciutat, amb visitants de tot el món. «Girona seria la capital europea del rock», assegura.

El projecte s’ha batejat com «Rock Center Girona» i el paper de l’Ajuntament consistiria en la cessió d’un edifici d’entre 3.500 i 4.000 metres quadrats situat al centre de la ciutat i fàcilment accessible, amb totes les instal·lacions necessàries perquè el públic captés les sensacions i la història del rock.

El projecte preveu un immoble amb un hall i tres plantes d’uns 1.000 metres quadrats cada una, però que es podria distribuir diferent en funció de l’edifici disponible. A més hi hauria un bar-restaurant amb terrassa d’uns 300 o 400 metres quadrats.

Al hall hi hauria una botiga de merxandatge, una sala d’exposicions temporals, informació i venda d’entrades i accés al bar-restaurant, entre altres. A la primera planta hi hauria la col·leció permanent de Jordi Tardà amb cinc sales temàtiques que abarcarien des dels origens del rock fins a l’actualitat.

A la segona planta hi hauria una sala dedicada als «The Beatles» plena d’objectes de la banda i una altra sala amb el nom de «The Rolling Stones» també amb objectes d’aquesta formació. També hi contindria un centre de documentació i de consulta.

A la tercera planta hi hauria boxes de gravació, un auditori amb entre 80 i 100 places un escenari per actuacions de grups, boxes individuals de gravació i un estudi de so i vídeo, entre altres.