Hi ha moltes maneres de participar en una pel·lícula, però segurament una de les més importants és aportant-hi el protagonista. En el cas de En solitari, actor a banda, està clar que el principal protagonista és el vaixell, i això és el que ha proporcionat una empresa de les comarques gironines, amb seu a l'Empordà. L'empresa de lloguer de vaixells Top Sailing Charter, amb seu a Torroella de Montgrí, va participar en el rodatge llogant el vaixell on transcorre tota l'acció de la pel·lícula.

En solitari, dirigida per Christophe Offenstein i protagonitzada per l'actor Franc?ois Cluzet (un dels actors francesos més coneguts, especialment pel seu paper a la pel·li?cula Intocable), està basada en la regata Vendée Globe, una de les més dures i arriscades que existeixen, i en el viatge en solitari al voltant del món que emprenen els dos principals protagonistes. El rodatge va tenir lloc durant els mesos d'octubre i novembre a Franc?a i a les Illes Canàries en un veler Imoca 60 de l'any 2008 llogat a través de l'agència gironina. La pel·lícula, l'acció de la qual passa tota a alta mar, és una producció franco-belga-espanyola i és un dels projectes més ambiciosos del cinema europeu.

Top Sailing Charter disposa d'un servei d'organització d'esdeveniments nàutics a tot el món (Croàcia, Franc?a, Itàlia, Carib...) per a regates, reunions d'empresa, presentacions de productes o rodatge de pel·lícules. La seva experiència en l'organització d'esdeveniments per a marques de prestigi com San Miguel, Brugal o Red Bull la va portar a ser seleccionada per la productora Gaumont per al rodatge d'En solitari.

Sergi Alòs, gerent de l'empresa gironina, destacava ahir que Top Sailing Charter se situa d'aquesta manera "com una de les empreses més solvents del mercat per a l'organització d'esdeveniments nàutics". Per certificar la col·laboració de l'empresa gironina en el rodatge del film, el nom de Top Sailing Charter apareix en els crèdits finals del film. Alòs va remarcart que "aparèixer-hi ens fa molta il·lusió i ens dóna ressò en el món del cinema".

Especialistes en viatges

A banda del seu treball en l'organització d'esdeveniments nàutics, Top Sailing Charter és també una agència de viatges online, creada al 2008 i especialitzada en viatges nàutics i en el lloguer de velers, catamarans, iots i goletes a qualsevol part del món.

L'empresa es va convertir l'any passat en la primera agència charter nàutica que oferia, a banda del lloguer de vaixells, la reserva també de vols.