S'ha presentat a l'Auditori de Barcelona un disc amb 5 obres inèdites del compositor i violoncel·lista Pau Casals. A part de les peces noves, el disc hi incorpora 2 sardanes: la "Sardana per a orquestra de violoncels" -també anomenada "Sardana de Sant Fèlix"-, i "Sant Martí del Canigó" o "Sardana de l'exili"- D'aquesta manera, la difusió d'obres inconegudes del mestre permetrà també fer arribar arreu el seu vessant creatiu com a compositor de sardanes, ni que sigui amb un format diferent del de la cobla.

Les 5 obres per a violoncel han restat inèdites fins als nostres dies, ja que el mestre volgué que els músics del futur valoressin les seves creacions i la conveniència de difondre-les. Així, la vídua d'en Pau, Marta.

Casals, conscient de l'interès musical que podien suscitar, les féu avaluar per Lluís Claret. El seu judici fou favorable pel gran valor de les obres i ha apostat per publicar-les juntament amb el pianista Gerard Pastor i Violoncel·listes de Barcelona. Aquest treball s'ha desenvolupat conjuntament amb la Fundació Pau Casals i amb la col·laboració de l'Editorial de Música Boileau, que ha editat tota l'obra del mestre Casals.