La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, va cloure ahir l'exposició "El català llengua d'Europa", que ha acollit l'Espai Santa Caterina de Girona. L'acte central de la cloenda va ser la taula rodona "Català, espai digital". En la mateixa es va recalcar la importància de difondre la llengua catalana en el món digital. En la taula rodona hi van intervenir el president de l'Associació Amical Wikimedia, Arnau Duran; el fundador d'Appsencatalà, Pau Font; el president de la Fundació puntCAT, Ricard Huguet, i el membre fundador de Softcatalà, Jordi Mas.

Es va parlar esencialment de la situació de la llengua i la cultura catalanes en l'àmbit d'Internet i de les noves tecnologies.També es va tractar sobre aspectes concrets de les Apps en català: la Viquipèdia, el domini .cat i les xarxes socials.

Rebuig al Lapao

Precisament ahir la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya va aprovar dos propostes de resolució sobre la unitat de la llengua i de rebuig de la Llei d'ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques pròpies d'Aragó.