16 de febrer de 2014
16.02.2014

La UdG aporta sis obres d'art a una exposició de la Xarxa Vives

La institució gironina hi aporta peces de Comadira, Miró, Llena, Jove i del seu dissenyador Marc Vicens

16.02.2014 | 00:00
L´obra de Narcís Comadira que forma part de les aportades per la UdG.

La Universitat de Girona participa amb sis peces en l'exposició col·lectiva "Imatges Vives", una mostra del patrimoni de les vint-i-una universitats (de Catalunya, Balears i el País Valencià) que formen part de la Xarxa Vives. El Museu de la Universitat d'Alacant acull fins al 5 d'abril, i com a part del programa commemoratiu del 20è aniversari de la Xarxa Vives, una mostra singular que és fruit de la col·laboració de les vint-i-una universitats membres de la Xarxa amb la voluntat d'oferir un tast del seu patrimoni artístic, científic i documental.
L'exposició, comissariada per Lourdes Cirlot, vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona, es presenta en cinc àmbits temàtics: arts plàstiques (pintura, escultura, dibuix, obra gràfica); documents i llibres; objectes; campus virtual, videocreacions i projeccions videogràfiques i, finalment, Espai Gaudí.
En paraules de la mateixa comissària, "la diversitat és un dels factors de pes de l'exposició, ja que s'hi poden admirar fragments d'un passat que es remunta a sis segles, com ara els llibres exposats del segle XV, al costat d'una quantitat sorprenent d'obres de tecnologia avançada".
Entre les peces exposades a Alacant hi ha obres de destacats artistes dels territoris de parla catalana, des d'Antoni Tàpies a Andreu Alfaro, Arcadi Blasco, Antoni Llena, Xavier Mariscal, Eusebi Sempere, Josep M. Subirachs, Carmen Calvo o de l'Equip Crònica, entre altres. 
Conviuen amb aquests artistes i les seves obres altres materials de gran rellevància històrica o científica, com el llibre Astronomicum Caesareum (1540), de Pere Apià, prestat per la Universitat de Barcelona, o les mostres minerals i fòssils aportades per la Universitat d'Alacant.
La UdG hi participa amb peces de Narcís Comadira, Joan Miró, Marc Vicens (dissenyador gràfic de la pròpia UdG), Antoni Llena i Àngel Jove, així com amb un document històric de Jaume Vicens Vives: dos quaderns anomenats Diari de creuer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona