L'única carta escrita la nit de 1912 en la qual el Titanic va xocar contra un iceberg pot aconseguir els 120.000 euros quan surti a subhasta el proper dia 26 al Regne Unit, va informar ahir la casa Henry Aldridge & Son.

La missiva, que posarà a la venda aquesta casa del comtat de Wilshire (sud-est d'Anglaterra), va ser escrita per Esther Hart, una de les supervivents de la tragèdia, i destinada a la seva mare a la localitat de Chadwell Heath, en la localitat anglesa d'Essex.

La nit que Hart va escriure la carta que mai va ser enviada, el 14 d'abril de 1912, el Titanic va col·lidir amb un iceberg en el seu viatge inaugural del port anglès de Southampton a Nova York, la qual cosa va provocar que s'enfonsés el dia 15 al sud de Terranova (Canadà).

Esther Hart i la seva filla Eva, de 7 anys, van ser rescatades després de l'enfonsament, i Eva va viure fins al 1996, però el seu pare, Benjamin, va morir en el naufragi. La correspondència, amb el logotip de la bandera White Star Line, propietària del Titanic, va ser adquirida fa diversos anys per la persona que l'ha posat ara a la venda.