La Comissió Diocesana que coordina els actes del 700è aniversari de la mort de Ramon Llull està preparant una vintena d'actes per a ?l'Any Ramon Llull, convocat per la Diòcesi de Mallorca entre novembre de 2015 i novembre de 2016. Segons l'agència de notícies Flama.info, durant la darrera reu?nió de la Comissió, celebrada el passat dimecres, es va decidir que l'Any Ramon Llull s'iniciarà oficialment el 27 de novembre de 2015 amb una oberta solemne que comptarà amb una missa a la Basílica mallorquina de Sant Francesc i un concert de Jordi Savall.

Més endavant, i fins al 27 de novembre de 2016, es portaran a terme diverses activitats que estaran emmarcades en tres grans àmbits: espiritualitat i devoció, cultura i commemoracions. D'aquesta manera, s'elaboraran diversos materials devocionals, catequètics i didàctics per divulgar la figura de Ramon Llull, i també s'impulsaran pelegrinatges i concentracions als llocs lul·lians, com per exemple a la tomba del beat.

Altres iniciatives culturals que estan previstes són diverses exposicions divulgatives a Palma, Barcelona i Roma, exposicions de còmics inspirats en la vida del beat, conferències, congressos internacionals i concursos artístics.

En total, el Bisbat de Mallorca està preparant una vintena d'activitats per a l'Any Ramon Llull. Segons recull el diari Ara Balears, el bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, va explicar abans de la reunió de la Comissió Diocesana que la voluntat és acostar la figura de Llull a la societat, de manera que es faran activitats el màxim de divulgatives possibles, com ara exposicions als centres educatius i pobles de l'illa.

Una de les activitats més destacades, tanmateix, serà un congrés internacional en què participaran entitats de països com els Estats Units, Itàlia i Brasil, entre altres. Més endavant, totes les propostes quedaran recollides en un web fet expressament per a l'ocasió i hi haurà tota mena de materials didàctics.

Salinas creu que l'Any Ramon Llull serà una "oportunitat" per donar a conèixer Mallorca més enllà dels seus atractius turístics habituals. La commemoració, per al bisbe, serà una manera de difondre l'illa a través de la seva història. "Volem que ens coneguin des de dins", assenyala.

L'objectiu final d'aquesta celebració, tanmateix, serà poder estudiar i difondre, amb el màxim respecte i competència, el pensament de Ramon Llull, un dels teòlegs i escriptors més destacats de l'edat mitjana, no només als territoris de parla catalana sinó a tota la tradició europea. De fet, se'l considera el mallorquí més universal de tots els temps.