El Festival de Cinema de Girona s'ha convertit en fundació i va signar ahir deu convenis amb entitats afins, fruit d'antigues col·laboracions, per continuar treballant plegats i intercanviar informació, continguts, pel·lícules, tipus de públics o jurats. La signatura es va fer en un acte públic celebrat ahir ala fundació Valvi de Girona, perquè és seu i organitzador de la secció Video Creació del festival, i inclou entitats i festivals de Catalunya i d'Europa.

hi ha, entre d'altres, l'Art Festival de Lloret de Mar, l'Associació Passatges de Cultura Contemporània de Portbou, el Cinemaginaire d'Argelès-sur-mer, el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, la Fundació Valvi, el festival Pepe Sales organitzat per la Penyora, el festival internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona o el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. També els cinemes Albèniz de Girona o el Museu del Joguet de Figueres, que acullen algunes de les projeccions del certamen de Girona.

Aquestes aliances donen cos al que és la nova Fundació Festival de cinema, que esdevé un principi de patronat i permetrà treure més rendibilitat al projecte, a més de facilitar els patrocinis que poden acollir-se a desgravacions fiscals.

Les inscripcions per formar part de la propera edició acaben el dissabte 10 de maig.