el Festival popArb s'allarga un dia més i celebrarà la seva desena edició els dies 26, 27 i 28 de juny a Arbúcies, amb un cartell que inclou Joan Colomo, Miqui Puig o l'Hereu Escampa, a més dels ja anunciats Manel, Mishima o Cabo San Roque. "Ens sentim actors del canvi en l'escena musical pop rock folk del país. No protagonistes, sí actors", va dir ahir la directora del festival, Anna Cerdà, que va apuntar que volien passar comptes amb ells mateixos i revindicar-se rogramant grups que ja van participar en l'edició de l'any 2005. Així mateix, afegia que volien "desfer alguna injustícia històrica" i programar grups com Riba i Comelade, Me and the Bees o Raydibaum.

Una de les novetats d'aquest any és que el festival arrencarà el dijous. Cerdà va recordar que sempre han volgut allargar el popArb, que enguany arrencarà amb una festa de benvinguda amb les actuacions de Joana Serrat, Guillamino i Dj Miqui Puig a Can Torres. Un dia després serà el torn d'Erm, Raydibaum, Pau Riba i Pascal Comelade, Refree, Manel, Carlos Cros, Mazoni, Dj Amable, L'Hereu Escampa. El dissabte a la una del migdia torna Òscar Dalmau (Dj Phil Musical) que rememorà la primera sessió que va servir ja fa 10 anys a Arbúcies. També actuaran dissabte Xavi Alías, Renaldo & Clara, Caïm Riba, Me and the Bees, Sanjosex, The Free Fall Band, Miqui Puig i l'Agrupació Cicloturista, Animic, Mishima, CaboSanRoque, Joan Colomo i Lasers. A més, el festival acollirà una minifira discogràfica i tres exposicions.

Replantejament

Cerdà va dir que els agradaria fer replantejaments el pròxim any, però reconeix que encara no han pensat si això significa fer un festival més gran o més petit. "Està bé que es noti que hi ha un cicle de deu anys i que n'ha de començar un altre. Tenim ganes de repensar-nos coses". Pel que fa el pressupost és aproximadament com el de l'any passat, d'uns 180.000 euros. El popArb es pot tirar endavant perquè fan "miracles", segons Cerdà.