El festival Inund'art de Girona s'expandeix més enllà de la ciutat i en la seva novena edició, presentarà també una representació de propostes artístiques a Palafolls, al Maresme, el dia 12 de juliol. Abans, però, acostarà l'art emergent als gironins amb més de setanta activitats gratuïtes relacionades amb l'art contemporani, la dansa, la música o el teatre amb quatre dies d'intensa activitat, del 5 al 8 de juny.

El festival omplirà de nou places i carrers de la ciutat de Girona amb les propostes de 150 artistes emergents, tot i que se n'havien presentat uns 700 a la convocatòria d'enguany. "La pena que tenim és que rebem propostes de 700 artistes, molts podrien ser seleccionables, però n'hem de fer una tria", explicava ahir la directora de l'Inund'art, Raquel Morón.

El festival arrencarà el dia 5 de juny amb un taller dedicat a les dones i dinamitzat per l'artista Meritxell Duran, que sota el títol Sense por, vol ser un punt de trobada entre grups de dones, associacions i artistes per a treballar l'art com a eina social.

Les accions a l'espai públic començaran divendres a les 6 de la tarda, amb una visita guiada amb presència dels artistes i amb l'animació de la Colla de Diables Folls de Palafolls, a més de la posada en escena de les primeres accions de carrer. Aquella mateixa nit la Casa de Cultura acollirà la festa d'inauguració, amb actuacions de St Pierre 7, Dulce Duca i La Rumbé.

La Casa de Cultura i la Ramba tornaran a ser l'escenari de la mostra d'arts visuals, mentre que els passejants del Barri Vell s'aniran trobant obres multidisciplinàries de petit i gran format, concerts i actuacions teatrals.

Dissabte a la tarda serà el torn de la música, amb els concerts a la Rambla de Jordi Bertrán & Martirians i Miramundo; i a la nit li pendran el relleu el circ, la dansa i el teatre al pati de la Casa de Cultura.

La darrera jornada del festival estarà dedicada a les famílies i, amb l'art contemporani com a fil conductor, grans i petits podran assistir a tallers de fotografia, instal·lacions participatives, titelles i concerts.

Per mantenir viu l'esperit d'Inund'art durant tot l'any i convertir-lo en una plataforma de difusió, s'han convocat programadors culturals d'arreu de la demarcació i a Catalunya perquè facin una selecció de les millors propostes i les incorporin a les seves programacions municipals en coproducció amb el Giroscopi Cultural.

La idea dels organitzadors de convertir-se en festival artístic de referència cobra aquest any més sentit amb la primera edició de l'Inund'art Palafolls. L'Ajuntament d'aquest poble del Maresme, de 9.000 habitants que, segons la seva regidora de Cultura, Maria Dolors Agüera, "sempre ha tingut moltes inquietuds artístiques i arquitectòniques", s'ha interessat per l'Inund'art i el 12 de juliol n'oferirà un tastet. El consistori ha fet una selecció de les propostes artístiques que hi haurà a Girona i les oferirà a Palafolls amb un format similar a la cercavila.