L'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) tindrà la seu a l'edifici Pia Almoina de Girona a partir de l'1 de setembre. El president de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), Frederic Cabré i el professor Joaquim Nadal, director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, van signar ahir un conveni per a l'arrendament de dos espais a l'Edifici Pia Almoina, actual seu del COAC a Girona.

La relació entre les dues entitats aportarà projecció internacional del patrimoni cultural de la ciutat. Cabré destaca que, allotjant la seu de l'ICRPC a la Pia Almoina, l'edifici esdevindrà un centre de recerca i arxiu documental en patrimoni cultural i arquitectònic de primer ordre a la demarcació, obrint alhora noves línies de col·laboració entre les dues institucions, que treballaran per protegir-lo, documentar-lo i fer-ne difusió.

Per la seva banda, Joaquim Nadal considera que la nova seu de l'ICRPC -actualment és al Parc Científic- l'acosta a un context de centres derecerca monumental, documental, arxivística i literària. Els mateixos fons d'arxiu del col·legi esdevenen un pont imprescindible amb el patrimoni arquitectònic. L'ICRPC disposa d'un fons bibliogràfic d'un miler de volums que ara no només estaran a l'abast dels arquitectes, sinó de tota la comunitat universitària.