La llibretera Fe Fernández, de la llibreria L'Espolsada de les Franqueses del Vallès, i l'editor Bernat Puigtobella són els guanyadors del tercer Memorial Pere Rodeja, que concedeix el Gremi de Llibreters en homenatge al llibreter gironí. El guardó reconeix la tasca de difusió cultural de les llibreries i la d'un editor, periodista, escriptor o mitjà de comunicació pel seu suport al sector llibreter.

El jurat ha valorat la capacitat de Fernández "de convertir la llibreria en un lloc d'activitat, de posar en connexió el lector amb l'autor i l'obra, i de triar llibres per criteris de qualitat al marge de tendències". Ha justificat l'elecció de Puigtobella "pel gran creixement del diari digital Núvol -que edita- en tan sols dos anys de vida que l'han convertit en referent del sector cultural; la seva tasca de crear debat i anar més enllà de la notícia; i l'aposta per un canal de comunicació com el digital".

El lliurament tindrà lloc en un acte obert ael 30 de juny a la Fundació Universitat de Girona amb la intervenció de Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de Girona, Joaquim Nadal, catedràtic d'Història de la UdG, i Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya.