Que Els Amics de les Arts obrin concert amb El Mite de Prometeu no és novetat en aquesta gira de presentació del nou disc, però que ho facin a pocs metres de les restes arqueològiques d'un poblat grec, el de Rhodos, sens dubte confereix una significació especial a la cançó. Abraçat per les imponents parets de la Ciutadella de Roses, el grup va oferir dissabte un sòlid concert de més de dues hores durant el qual van tocar gairebé tots els temes del seu nou treball i els grans èxits dels anteriors Roulotte Polar, Bed&Breakfast i Espècies per Catalogar.

Els Amics van necessitar vuit cançons per aconseguir fer aixecar el públic del festival Sons del Món, força acomodat a les seves cadires i tímidament entregat al principi. Tanmateix, els infal·libles temes Les meves ex i tu, Jean-Luc i 4-3-3 van tenir l'efecte magnetitzant al qual, concert rere concert, sucumbeixen fans i no fans. De manera igual d'encertada que l'elecció de la primera cançó, Els Amics es van reservar A mercè d'un so per posar el punt i final al concert. Dins la Ciutadella de Roses, no va fer falta que ningú tanqués els ulls per imaginar-se les torres de guaita, les muralles i els baluards dels quals parla la cançó.

L'habilitat de la formació a l'hora de combinar ritmes alegres amb lletres reflexives i adultes és un dels fets que millor expliquen la capacitat d'Els Amics d'arribar i agradar a un públic tan heterogeni com el de dissabte a Roses. La subtilesa i el detallisme d'algunes cançons, especialment del nou disc, en són bon exemple.

Un exitós maridatge

Animats per l'abundant nombre de copes de vi que circulaven entre el públic, Els Amics de les Arts no van voler ser menys i, després d'una mitja part extraordinària, van decidir tastar el vi que la sommelier Laura Masramon havia escollit per maridar amb la seva música: l'Amic Negre 2011 del Celler Clos d'Agon (Calonge). Un tast peculiar i còmic durant el qual en Ferran Piqué, guitarra elèctrica, va assegurar percebre-hi fins i tot l'aroma del "vidre de Murano" de la copa. I és que els aplaudiments que dissabte va rebre el grup no només van anar dirigits a les seves cançons. Sobre l'escenari, els quatre nois que ja fa temps van compartir pis al carrer Muntaner de Barcelona van actuar en el sentit més ampli de la paraula, fent esclatar el públic en rialles en nombroses ocasions. La complicitat que emanen des de dalt de l'escenari i l'evident passió pel que fan és contagiosa i, innegablement, un dels plats forts dels seus directes.