El Festival de Cinema de Girona va concloure ahir al vespre la seva 26a edició, en la qual s'hi ha exhibit més d'un centenar de pel·lícules repartides en diferents categories. D'aquestes, moltes van competir pels premis que es van lliurar ahir al vespre al Teatre Municipal de Girona. En total, es van donar 28 guardons reconeixent les pel·lícules que han competit al Programa Oficial.

El llagosterenc Diego Latorre es van endú el guardó al millor curmetratge del festival per Blink. El curtmetratge narra la història d'un adolescent introvertit que passa les nits somiant amb Greta, la noia dels seus somnis. A poc a poc, semblant la realitat lletja i les persones que l'habiten irreals, comença a preferir passar l'estona somiant abans que vivint, fins a tal punt que s'"enganxa" a tancar els ulls. Un imaginari d'estats mentals on les seves vivències imaginàries arriben en un estat portat al límit. El curtmetratge compta amb la participació dels actors i actrius Camilla Mazzoni, Michele Zenoni, Gioia Tangherlini, Nicolò Ausili i Peter ?ulaj.

La millor pel·lícula en la categoria Cinema d'Autor va ser per a Pechorin, dirigida per Roman Khrushch. El millor Nou Talent per a Home and Key de Shwan Attoof. En Cinema d'Animació per Stefano Bertelli amb Aliens vs Music i amb Cinema Creació, Yan Chapotel amb Tentative d'épuisement d'un lieu parisien.

El jurat, que s'ha repartit les sis seccions a concurs, van valorar de manera molt positiva l'augment de la qualitat de les pel·lícules.

Segons els organitzadors el festival d'enguany ha rebut una molt bona afluència de públic, especialment bona en les pel·lícules locals, ja que hi assistia bona part de l'equip de rodatge de cada film.

Al principi de la gala, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Girona, Coral·lí Cunyat,va lliurar els premis a les pel·lícules guanyadores del concurs Smart Films, organitzat pel consistori gironí. Es tracta d'una competició audiovisual oberta a curtmetratges rodats durant el festival Girona Temps de Flors. La projecció de les obres premiades va tancar l'acte d'ahir.

A més del lliurament de premis, la cerimònia va incloure música en directe gràcies a la banda del Festival formada per Xevi Pasqual (baix), Jordi Turon (guitarra), Jordi Vila (bateria), Núria Mancebo (teclat i veus), i Arnau Coderch (guitarra i veu principal). Els músics acompanyaven els moviments sobre l'escenari amb petits fragments de temes de pel·lícules.

El Festival de Cinema de Girona té el suport institucional de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Patronat de ? ?Turisme Costa Brava Girona. A més, enguany ha aconseguit una gran implicació de comerços gironins .