Cadaqués evoca a partir d'avui l'efervescència artística que va viure dècades enrere amb les activitats del Record'art, unes jornades que tindran la creació com a protagonista i que s'allargaran fins al dia 10 d'agost. Des dels anys 70, Cadaqués ha acollit unes quaranta galeries d'art, per on han passat, entre d'altres artistes, Richard Hamilton o John Cage; mentre que ara no arriben a sumar una desena. Per reivindicar aquella vitalitat, una colla d'amics encapçalats per l'arquitecte de Barcelona Julio Laviña han organitzat quinze dies d'intensa activitat cultural. Amb una exposició com a punt central, Record'art Cadaqués ha programat tertúlies, tallers i esdeveniments en què participen artistes que fa anys que no exposen al municipi del cap de Creus amb d'altres que continuen fent-ho en l'actualitat, així com crítics d'art, col·leccionistes, galeristes, arquitectes o professionals de la comunicació que debatran sobre l'actualitat del món de l'art i la imatge.

Aquesta tarda, a partir de dos quarts de vuit del vespre, la inauguració de l'exposició ...40 anys amb Cadaqués donarà el tret de sortida al Record'art. Serà a la galeria de Patrick J. Domken i s'hi exposaran 180 obres d'artistes com Antoni Tàpies, Antoni Pitxot, Jaume Plensa, Ràfols Casamada o Modest Cuixart, que han tingut vinculació amb Cadaqués durant aquests anys, a més de creadors que en l'actualitat hi exposen regularment, com Perico Pastor o Koldo Sebastián. A més, també s'hi mostraran fotografies dels vernissatges organitzats amb motiu de la inauguració de les diferents exposicions que es van fer a les galeries del poble altempordanès durant els 70.

D'altra banda, la galeria Cadaqués d'Huc Malla també dedicarà un espai a l'obra gràfica dels artistes internacionals del seu fons, de Richard Hamilton a Marcel Duchamp, passant per Max Bill.

Un dels actes més destacats serà el dia 29 a la Capella Fonda de l'Església de Santa Maria, on es presentarà en primícia l'obra Cecilia, de l'artista irlandès Sean Scully. L'autor, entre d'altres, del vitrall nou de la Catedral de Girona, exposarà a Cadaqués fins al 10 d'agost aquesta peça de gairebé dos metres d'ample i tres d'alt pintada sobre planxa d'al·lumini que després s'instal·larà a la capella de Santa Cecília al monestir de Montserrat. L'acte anirà a càrrec de la crítica i assessora d'art Victòria Combalía.

Tallers i col·loquis

Pel que fa a les activitats programades entorn d'aquesta gran exposició hi ha tertúlies, tallers i taules rodones on participaran, entre d'altres els galeristes Huc Malla, Catherine Sagnier o Francesc Mestre; crítics d'art com Vicenç Altaió o arquitectes com Gabriel Mora i Xavier Güell, que el dia 7 d'agost impartiran un col·loqui sobre arquitectura.

Per posar només uns exemples, el dia 27 de juliol hi haurà un taller de gravat amb la intervenció de Miguel Condé, mentre que el dia 8 d'agost, el Museu de Cadaqués acollirà una tertulia sobre fotografia dirigida per Joan Vehí, el fuster de Salvador Dalí i fotògraf autodidacta.

Record'art també tindrà activitats pensades per als més petits, com el 30 de juliol, quan el Casino l'Amistat acollirà un taller d'interpretació plàstica per a nens amb Regina Saura i Pere Bellés.

Finalment, el 9 d'agost es celebrarà la cloenda al Corral de la Gala, l'espai que Dalí i la seva musa van comprar al municipi.