La companyia teatral LAminimAL, dirigida per Daniela De Vecchi, condueix el públic cap a l'inici de la Transició democràtica en un muntatge en el qual espectadors i actors passegen per les diferents escenes compartint copes i cerveses. L'espectacle, "La supervivencia de las luciérnagas", es presentarà en la nau industrial Les Sitges de Fira Tàrrega 2014 entre el 12 i el 14 de setembre i ha comptat amb un microfinançament de 2.167 euros aconseguit en la plataforma Verkami.

Ha estat un dels deu projectes seleccionats per participar en el Programa Suport a la Creació en la modalitat de Laboratori de Creació de Fira Tàrrega, de tres setmanes de residència.

L'espectacle part de textos de Juan Mayorga i José Sanchis Sinisterra i s'inspira en els últims escrits de Pier Paolo Passolini

Es basa en el "teatre sistèmic" de Sanchis Sinisterra de la dècada dels vuitanta, en el que a través de la repetició d'una mateixa situació es poden donar diferents escenes, segons va informar Carla Rovira, actriu de l'elenc. L'espectacle proposa una trobada amb el passat i el present a partir de la revisió dels successos explicats per la premsa diària.