"Els drets humans". Aquest és el lema de l'agenda Llatinoamericana mundial per al 2015, de la qual s'editaran uns 2.500 exemplars en català i 400 en castellà. A més, també es podrà trobar en anglès, portuguès i italià, i comptarà amb una àmplia campanya de difusió i sensibilització que inclourà recursos pedagògics, materials a Internet, calendaris i falques a la televisió i ràdio, entre altres. La presentació oficial de la campanya es farà el proper 30 d'octubre al Centre Cívic Sant Narcís, i estarà apadrinada per la metgessa i monja Teresa Forcades. L'acte comptarà també amb l'actuació musical de Palau Grande i servirà per lliurar el primer Premi a l'Opinió Escrita i el sisè Premi a la Difusió del Decreixement.

"L'objectiu és crear pensament, provocar les transformacions de consciència necessàries per tal que sorgeixin pràctiques noves", indica Jordi Planes, membre de la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana de la Coordinadora d'ONG solidàries. Per això, deixa clar que no es tracta d'una campanya estrictament religiosa -encara que ho fos en el seu origen-, sinó que és aconfessional i està dirigida "a qualsevol que cregui en valors com la generositat, la bondat o la solidaritat". Aquest any, la campanya està específicament dirigida a fomentar els valors humans i la gratuïtat com a forma de viure, ja que tota la campanya està impulsada per voluntaris.

Entre les diferents accions que acompanyen l'Agenda Llatinoamericana Planes destaca la campanya d'"anda i tornada", que consisteix en un intercanvi de visions entre Catalunya, des d'on s'impulsa el projecte, i els països llatinoamericans, que en són els principals protagonistes. "Convidem la gent d'quí a mirar amb els ulls dels empobrits la realitat del món, i compartir l'Agenda amb tots els col·lectius d'Amèrica que encara estan en lluita", assenyala Planes.

A més, l'edició catalana està enriquida amb textos propis, com Seguir Caminant, de Daniel Vidal (Girona), El dret de la dona al propi cos, de Sònia Cervià (Salt), o La Defensa del dret a l'educació, de Roser Font (Parlavà).