17 de octubre de 2014
17.10.2014
Diari de Girona

El Festival "Visa pour l'image" advoca per la llibertat d'expressió

El president del certamen de Perpinyà, Jean-Paul Griolet, recull a Girona el premi Liberpress

17.10.2014 | 00:00
Els premiats posen durant la gala, celebrada al Palau de Congressos de Girona.

El festival de fotoperiodisme Visa pour l'image, que s'organitza anualment a Perpinyà, va expressar ahir la seva vocació de defensar la llibertat d'expressió, a través del seu president, Jean-Paul Griolet, de visita a Girona per recollir el Premi LiberPress.
Griolet va agrair el guardó en el 26è aniversari d'aquesta cita internacional del periodisme més compromès, qualificada pel jurat com la de "més prestigi" de les que se celebren en el món.
El president de Visa pour l'image va rebre el premi ahir a la nit en una cerimònia organitzada per l'associació LiberPress i la Diputació de Girona en la qual també estaran presents la resta de vencedors en diferents categories.

Salomó Marquès
Així, Amnistia Internacional va rebre el premi Associacions per la seva tasca a favor dels drets humans, mentre que el pedagog Salomó Marquès va recollir el guardó Camins per la seva trajectòria.
Pedagog i professor de ciències de l'educació de la UdG, Marquès va rebre el premi per la seva "gran trajectòria humana i pedagògica que ha obert camins d'erudició, de rigor i de sensibilitat a tants alumnes i mestres".
D'altra banda, se l'ha reconegut també per haver recuperat, treballat, ensenyat i acompanyat "tanta gent, gran i jove, per mostrar-los els dolorosos camins de l'exili".
El guanyador de la categoria Cançó és la cantautora Franca Masu, mentre que el poeta grec Moshé Haelyon es va imposar en la de Catalunya per la seva dedicació a l'humanisme i la seva dedicació a preservar la memòria de l'holocaust.
El cineasta Justin Webster (Cinema), la Fundació Mar (Ecologia), la Llibreria 22 (Literatura) i el poeta Virgiolio Giotti (Memorial) completen la relació de premiats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona