La setena edició del Festival de Cinema de la UE va arrencar ahir a Pequín amb la mirada posada a captar al públic online xinès, un mercat que està en continu creixement al país asiàtic i que mostra interès pel cinema europeu que no arriba a les taquilles davant el límit imposat pel Govern.

La iniciativa porta aquest any una vintena de pel·lícules de 15 països membres, entre elles, l'espanyola 88, el "thriller" psicològic de Jordi Mollà protagonitzat per Beatriz Montañez.

Els treballs seran projectats a l'Institut Cervantes, l'Institut Cultural d'Itàlia i l'Institut Francès de Pequín durant tres setmanes, si bé això només es tractarà d'un "reforç" a la major aposta del festival: internet, on, a través de la cooperació amb Letv, el públic xinès podrà gaudir de les pel·lícules gratis durant tres mesos.

Les expectatives de la UE són arribar a un milió de visualitzacions en aquests tres mesos, amb visites des de tots els punts del país asiàtic. L'interès del públic xinès, però també dels professionals de la gran pantalla del gegant asiàtic, es va evidenciar ahir a la inauguració del festival en l'Institut Cultural d'Itàlia, al que van acudir importants estrelles del setè art de Xina a més de directors europeus.