Mitges de colors, flors als cabells, sabates gegants, roba de tons vius, tutús, bates de metge, nassos vermells i molt maquillatge: tot val per fer somriure a nens hospitalitzats, segons Michael Christensen, el primer clown del món que es va dedicar a fer de pallasso d'hospital. Chirstensen ha explicat, en una entrevista amb Efe, que els pallassos d'hospital es passegen pels passadissos de centres mèdics de tot el món fent de doctors, però les seves medicines no es beuen, ni s'injecten, sinó que se senten: ells fan riure.

Aquesta professió va néixer el 1986, quan Michael Christensen va ser contractat pel Morgan Stanley New York Presbyterian Hospital per fer una actuació puntual, però a poc a poc la idea va ser creixent fins ara, que, per exemple, només a Brasil hi ha 350 organitzacions de pallassos d'hospital.

Ara, Christensen es dedica a la formació, com el taller que ha impartit aquesta setmana a Barcelona, on, de la mà de l'organització Pallapupas, ha recordat amb afecte els anys que es va dedicar a "receptar somriures". El primer pallasso d'hospital del món va explicar que el que fa feliç un nen "és tenir la sensació que pot ajudar el pallasso, perquè canvia el seu rol i surt de la malaltia per una estona". "No hem de sentir pena pel nostre públic, sinó donar-li eines perquè se senti millor", ha recomanat Christensen, que ha ensenyat a Barcelona a una vintena de pallassos a arrencar els somriures de pacients infantils.

El novaiorquès ha recordat amb afecte el cas de Carmelo, un nen amb qui ell va tenir molta relació i que va acabar ajudant-los en els seus espectacles per les habitacions: "Anava amb la seva petita bata i ens acompanyava a fer les nostres rondes", va comentar. "Una vegada", va recordar, "vam ser en una habitació on hi havia una dona àrab amb el seu bebè en braços i no parlem àrab, però sí bebè i vam aconseguir fer riure el nen i a la mare.