Nina i Mariona Castillo són mare i filla a Mares i filles, un musical de petit format íntegrament interpretat per les dues actrius i cantants, al costat de la pianista i compositora Clara Peya, que s'estrena el pròxim dia 13 al Círcol Maldà de Barcelona.

L'obra és "un collage impressionista", segons el director David Pintó, que narra la relació entre una mare i una filla quan la jove decideix anar-se'n de casa i viure la seva pròpia vida.

La lloretenca d'adopció Nina va descriure ahir l'obra com un espectacle "molt emotiu" que renuncia al text i utilitza la música i les cançons per explicar "una hora en la vida d'aquesta mare i aquesta filla, en un moment de bronca, de xantatge emocional i de molta tendresa".

Nina i Mariona Castillo, que ja van ser mare i filla en el musical Mamma Mia, es retroben deu anys després en l'íntim escenari del Círcol Maldà, una sala situada a l'antic Palau Maldà, que té capacitat per a 50 espectadors.

En aquest mateix espai s'estrenarà el pròxim 12 de novembre El llarg dinar de Nadal, que es representarà de dimecres a diumenge abans de Mares i filles.

El llarg dinar de Nadal és una obra de Thornton Wilde que relata la història d'una família al llarg de noranta anys a través dels seus àpats de Nadal.

Temes universals

La companyia La Ruta 40 dóna vida a aquesta reflexió sobre temes universals com la condició humana, la vida, la mort, la família i el pas del temps.

"L'espai és perfecte perquè el Círcol Maldà té aquest aire de menjador de família benestant", segons va dir ahir el director Alberto Díaz.

També va elogiar l'esforç dels actors, que han de fer "constants salts temporals" i interpretar els personatges en diferents edats.