Si el lema del circ és prometre el "més difícil encara", uns artistes han decidit prometre el "més difícil encara" sobre patins amb ganiveta.

Un espectacle que presenta la màgia, la bellesa i el risc del circ convertirà el Pavelló de Fontajau de Girona en una pista de gel de 400 metres quadrats.

El Gran Circ de Nadal de Girona Sobre Gel ja ha venut més de 5.000 entrades, una tercera part de l'aforament total de les set funcions programades a la ciutat durant quatre dies consecutius: del 25 al 28 de desembre.

Genís Matabosch, director del circ, va assegurar ahir en roda de premsa que el que es portarà a Girona són les "millors atraccions de circ sobre gel del món", un xou amb 27 artistes de 9 països diferents que oferiran un total de 18 números.

Amb aquestes credencials es presenta un espectacle de circ que té el patrocini de l'Ajuntament i la Diputació de Girona, en un intent d'implantar a la ciutat una tradició que funciona a grans urbs europees com ara Stuttgart, on per Nadal s'ofereixen més de seixanta funcions de circ sobre gel, per consolidar un destí de turisme cultural també durant les festes nadalenques.

Els responsables que tot plegat funcioni són artistes com el duet de mags Krunov, d'Eslovàquia, soprenents en el canvi ràpid de vestuari, o Kseniia Krut, d'Ucraïna, amb la seva corda vertical, és clar, sobre patins, encara que es tracti d'un espectacle d'acrobàcia aèria.

Acrobàcia a terra, malabars, equilibris i dansa no falten en aquest xou, més propi de les grans ciutats, i que si arriba a Girona és pel potencial atractiu sobre una àrea que agafa tot Catalunya i també la Catalunya del Nord.

Zelenovskyi Troupe, d'Ucraïna, oferirà l'espectacle de la roda alemanya, però com a la carretera la roda usa claus per no relliscar sobre la superfície glaçada.

Els ballarins i ballarines del cos de ballet sobre gel del Circ Nikulin de Moscou obriran i tancaran amb les seves coreografies un espectacle que no oblida la comicitat, a càrrec de Los Caluga, de Xile, de la coneguda dinastia de pallassos del país sud-americà.

Pingüins animats, de l'Argentina, aportaran la festa infantil, i entre els números convidats destaca el de la contorsionista nord-americana Jordan McKnight, de tot just 18 anys d'edat, considerada una gran promesa.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, es va mostrar ahir entusiasmat amb una "experiència inèdita a Girona", mentre que la regidora Marta Madrenas es va mostrar convençuda que Girona es podrà consolidar també com una plaça atractiva per a un turisme cultural en temps de Nadal.