18 de novembre de 2014
18.11.2014
40 Años
40 Años
· OPINIÓ

El bigoti de Bachs i la verge Lovelace

19.11.2014 | 07:09
Albert Soler
«En saber que el bigoti era postís m'ha caigut un mite, és comparable a que em diguessin que Linda Lovelace va morir verge»

Periodista

Amb el senyor Bachs reia la meva àvia, una senyora que mai no va tenir oportunitat d´anar a l´escola, i amb ella reia jo, universitari assegut al seu costat al sofà. Ignoro si rèiem del mateix, ni ganes de saber-ho, en feia prou compartint aquelles estones de complicitat. Tots tres. La iaia, el senyor Bachs i jo. A vegades s´hi afegia el senyor encarregat. O l´avi. No el marit de la meva àvia, sinó un dels extres del programa.

Amb la d´hores que vam passar amb la iaia davant de la tele parlant del seu bigoti –del del senyor Bachs, s´entén– i he hagut d´esperar que tanqués definitivament la paradeta per assabentar-me que era postís. No serà senzill sobreposar-me a una notícia així, és com si de cop m´hagués caigut un mite, com si ara –per no fugir dels meus mites privats, aquest no compartit amb la meva àvia– em diguessin que Linda Lovelace va morir verge.

I ben pensat, dur bigoti postís l´equipara a d´altres personatges que han divertit difefents generacions de telespectadors, com ara Groucho i Chaplin, i molt probablement Aznar, del qual encara no s´ha revelat –com de Bachs– l´artifici pilós, però la seva comicitat el delata. És com si el pont –llevadís en podríem dir– en forma de pèls que uneix boca i bigoti –encara que sigui pintat com el de Groucho– connecti amb l´inconscient de qui el veu i provoqui la hilaritat del respectable. Encara que sigui involuntàriament, com en el cas d´Aznar.

Segurament a la meva àvia li agradava també que el senyor Bachs es fes dir senyor, en aquestes coses era molt mirada, sort que s´ha estalviat els temps actuals, que vas a una botiga i et diuen «què vols» mentre masteguen xiclet. I sort també que el senyor Bachs ha aguantat el temps suficient –una setmana– per evitar que ningú no tragués una foto seva amenaçant de votar per ell, pobret.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema