Dos a la carta, la pel·lícula de Robert Bellsolà que avui es preestrena a l'Ocine de Girona (20.30 h), és una comèdia que contraposa el tràfec de la ciutat amb la naturalesa i la pau del món rural.

El seu director, el gironí Robert Bellsolà, ha definit el film com "un conte infantil amb uns personatges adults que es porten com nens".

En una entrevista, Bellsolà ha ressaltat que l'entorn rural de Girona és un personatge més del film, ja que gran part d'aquest es va rodar a Sant Esteve de Guialbes, tot i que també hi ha algunes imatges de les ciutats de Barcelona i Girona.

Dos a la carta està protagonitzada per Adrià Collado i Andoni Agirregomezkorta, i els acompanyen en el repartiment Carolina Bang, Melani Olivares i Sergi López.

El protagonista és l'Óscar, un broker de ciutat que aparentment és un triomfador però és una persona trista, gris i estressada, que viu per sobre de les seves possibilitats i està casat amb una dona que només té com a única ambició gastar diners.

A 100 quilòmetres de distància viu Dani, un pagès basc que treballa de cambrer i és molt innocent i despistat.

Dos a la carta uneix aquests dos estranys personatges quan descobreixen que són germans i es veuen obligats a compartir Can Pitu, un restaurant perdut en un idíl·lic entorn rural a l'Empordà, que han heretat després de la mort dels pares.

Óscar i la seva parella Belén s'amagaran allí després que el broker es vegi obligat a fugir d'uns perillosos clients romanesos arruïnats després del fracàs d'una inversió d'alt risc recomanada pel mateix Óscar.

La pel·lícula se centra en els dubtes de l'Óscar sobre si es queda vivint a Can Pitu o decideix vendre el restaurant.

L'objectiu del director és que l'espectador se senti com un nen: "Som tots massa adults i seriosos i hem de fer el ximple", ha destacat Bellsolà, qui ha dit que el film comença amb un personatge gris, avorrit i amargat que acaba com un home feliç portant un estil de vida més senzill fent de pagès.