El dissabte 8 de novembre, a la costanera Lloret de Mar, va celebrar-se un dinar en honor al jove torero olotí Abel Robles en el qual un bon nombre d'afeccionats catalans van expressar-li el reconeixement pel seu debut amb picadors i pels seus èxits aconseguits aquesta temporada. L'arribada d'aquest espasa garrotxí al renyit escalafó de jonegaires amb picadors ha estat molt remarcable ja que només en tres jonegades ha estat premiat amb un total de vuit ?orelles i ha sortit sempre a ?collibè per la porta gran de les places.

Abel Robles és una de les grans esperances que sorgeixen d'aquesta Catalunya taurina que segueix resistint a la prohibició del Parlament català, ara fa ja tres anys.

Aquest valent torero olotí va debutar amb cavalls a la Puebla de Alcocer, un poblet de la província de Badajoz, el 16 d'abril amb una jonegada de la ramaderia de Carriquiri, procedència Carlos Núñez, de bella estampa zootècnica i que, en línies generals, van resultar torejables i no van mostrar gaires dificultats als espases. En aquesta cursa, Robles va tallar dues orelles al primer brau i una al segon del seu lot, exhibint en tot moment un estimable ofici i valentia.

Dos mesos després, al tauròdrom de Moraleja (Cáceres) va fer el seu segon passeig amb picadors i va aconseguir tallar tres auriculars apèndix als novells de la divisa vermella i blava distintiva del ferro de Carmen Valiente López.

El 19 d'octubre va tancar la temporada a la sorra madrilenya d'Estremera amb un tancament de jònecs d'El Boyeril i César Chico, fluixos de forces i amb poca casta. Malgrat la mansuetud dels seus oponents, l'olotí va tallar una orella a cada jònec i va destacar, per damunt de tot, pel seu toreig de capa i per la gran estocada amb què va rematar el tercer de la tarda.

La propera temporada taurina ha de ser la que possibiliti la consolidació d'aquest jove olotí que no només exhibeix valor davant dels braus sinó que també pel difícil context que es viu a casa nostra per culpa de l'estretor de mires dels nostres polítics.