Mike Nichols, guanyador d'un Óscar com a director d'El graduat (1967) ha mort als 83 anys, segons va informar ahir la cadena nord-americana ABC News, on treballava la seva esposa.

"Va ser un autèntic visionari que va obtenir els més grans honors en les arts pel seu treball com a director, guionista, productor i còmic, un dels pocs distingits amb l'Emmy, el Grammy, l'Oscar i el Tony al llarg de la seva vida", va destacar el president d'ABC News, James Goldston, durant la lectura del comunicad televisat.

Nichols va estar nominat als Oscar al millor director en altres tres ocasions: per Qui tem Virginia Wolf (Who's Afraid of Virginia Woolf?, 1966), Silkwood (1983) i Armes de dona (Working Girl, 1988).

Nascut a Berlín el 1931, Nichols es va traslladar a Estats Units, juntament amb els seus pares, quan tenia 7 anys i la seva família escapava de l'Alemanya nazi.

Graduat a la Walden School de Nova York, la seva dedicació al teatre va començar a principis de la dècada dels anys 50 a la Universitat de Chicago, on al mateix temps que estudiava Medicina, es va unir a un grup còmic liderat per Elaine Maig.

La seva carrera com a director de teatre es va forjar a cop d'èxits a Broadway com Barefoot in the Park, The Odd CoupleWho's Afraid of Virginia Woolf?.

Els seus últims treballs al cinema van ser La guerra de Charlie Wilson (Charlie Wilson's War, 2007), amb Tom Hanks, Julia Roberts i Philip Seymour Hoffman, i Closer (2004), amb Natalie Portman, Jude Law i Clive Owen.