21 de novembre de 2014
21.11.2014

Tres fàrmacs poden reduir fins un 32% els tumors al còlon

Un assaig clínic demostra que amb la combinació es pot allargar la supervivència dels pacients

21.11.2014 | 07:02

Un assaig clínic en què participa l'Hospital de Vall d'Hebron de Barcelona ha demostrat que l'ús de tres fàrmacs en lloc del tractament convencional redueix fins a un 32% la mida dels tumors en determinats casos de càncer colorectal i allarga la supervivència de pacients.
El doctor Josep Tabernero, cap del Departament d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), presentarà avui els resultats d'aquest estudi durant el 26è Simposi sobre Dianes Moleculars i Terapèutica del Càncer, que se celebra a Barcelona. Tabernero va avançar ahir que en l'assaig clínic, en el que també participen altres hospitals estrangers, han experimentat amb èxit el tractament d'aquest tipus de càncer colorectal mitjançant la combinació de tres fàrmacs.
Aquests són un inhibidor del gen BRAF (la mutació del qual causa el càncer colorectal), anomenat 'encorafenib', un inhibidor del receptor del factor de creixement epidèrmic (EGFR), denominat cetuximab i alpelisib, que inhibeix una altra via implicada en el càncer denominada PI3K.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema