22 de novembre de 2014
22.11.2014

Més de 2.000 infants i joves participen a les activitats d'estiu de la Fundació Esplai

El 44% de les criatures van assistir a colònies, el 24% a casals d'estiu, un 15% a campaments i un altre 15% a rutes

22.11.2014 | 06:57

Un total de 2.193 infants van participar a les activitats organitzades pels esplais i entitats de la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu del Mont durant l'estiu de 2013, segons la memòria de l'entitat, que depèn del Bisbat de Girona. El 44% van assistir a colònies, un 24% a casals d'estiu, un 15% a campaments, un altre 15% a rutes i un 2% van formar part d'altres activitats. En total, 409 monitors es van encarregar de coordinar les activitats.
La participació en les activitats estivals és més elevada que en els casals i colònies que s'organitzen durant la resta de l'any. Durant el curs 2012-2013, les activitats organitzades sota el paraigües de la Fundació -incloses les realitzades durant el Nadal i Setmana Santa- van comptar amb 1.730 participants i 370 monitors. La gran majoria es van apuntar a esplais setmanals (un 37%), mentre que en segon lloc es van situar les colònies (26%).
Totes aquestes activitats estan organizades pels centres d'esplai i coordinades a través de la Coordinació de Centres d'Esplai, que té com a objectius promoure l'educació en el temps lliure, apropar els infants i joves a l'Evangeli i formar els més petits perquè puguin "construir un nou model de societat basada en els principis de justícia i fraternitat que proposa l'Evangeli".
D'altra banda, des de l'Escola de l'Esplai es van organitzar set cursos de monitors, que van comptar amb 188 alumnes, i tres de directors, que van reunir 69 assistents. També van haver-hi 94 persones que van participar en algun dels cinc monogràfics organitzats, mentre que 199 van assistir al vuit cursos d'aprofundiment per a premonitors.
Pel que fa a l'ocupació de les cases de colònies que depenen de la Fundació, durant el 2013 va haver-hi 268 reserves que hi van portar fins a 9.442 persones. El Servei de Cases de Colònies és la secció de la Fundació que s'encarrega de gestionar les cases de colònies, vetllar per un servei de qualitat i centralitzar les reserves. En aquests moments, gairebé el 88% de les reserves són per a entitats i un 12% per a grups escolars. De les reserves que es fan per a entitats, un 64% són entitats de lleure educatiu.

Escola de Natura
A més, per cinquè curs consecutiu es van dur a terme les activitats de l'Escola de Natura destinades als grups escolars d'educació infantil, primària i secundària a les cases de La Cot i Els Arcs de Sant Julià, situades al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En total, hi han participat 23 escoles i han comptat amb un total de 1.301 alumnes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema