La vida de Marie Curie, la primera dona a rebre un Premi Nobel i la primera persona a guanyar-lo per dues disciplines científiques, ja està en còmic gràcies al finançament popular o "crowdfunding". Marie Curie. La actividad del radio és el quart lliurament de la Colección Científicos, una sèrie de còmics biogràfics dirigits a nens d'entre 7 i 11 anys i editats pel seu il·lustrador i guionista, Jordi Bayarri.

El còmic, que ja és a les llibreries espanyoles i costa 12 euros, narra en 48 pàgines la vida de la científica francesa d'origen polonès Maria Salomea Sklodowska-Curie, coneguda com Marie Curie. "Reunir els 5.000 euros que demanàvem inicialment no ha estat fàcil -explica Bayarri a Efe-, tot i que finalment n'hem aconseguit 5.300", xifra suficient per editar l'última entrega de la col·lecció "que està tenint molta acceptació entre els lectors".

Com en els llibres anteriors, dedicats Charles Darwin (naturalista anglès), Galileu Galilei (astrònom i filòsof italià), i Isaac Newton (matemàtic i físic anglès), la vida de Marie Curie tindrà una tirada única de 1.500 exemplars (els de Darwin ja estan esgotats). Per al següent número de la sèrie, Bayarri prepara ja els esbossos d'un espanyol: el científic i humanista Santiago Ramón i Cajal, guanyador del Premi Nobel de Medicina el 1906 per les seves investigacions sobre les cèl·lules nervioses.

Una vida dedicada a la ciència

"Maria Sklodowska va néixer el 7 de novembre de 1867 a Varsòvia, Polònia"; així comença la història d'aquesta dona nascuda en el si d'una família de la petita noblesa polonesa, marcada per l'ocupació russa del seu país.

L'educació dels seus pares -un professor de ciències i la directora d'una escola femenina-, va orientar la seva vida cap a la ciència i a la superació de les barreres imposades a les dones, en un temps en què la majoria abandonava els estudis per dedicar-se excluvisament a la realització de les tasques de la llar.

A través de les 48 pàgines que conformen el volum, els lectors podran descobrir com i per què Marie Curie va acabar convertint-se en un de les científiques més destacades de la històrica. La seva activitat al capdavant de l'institut Pasteur i els seus importants descobriments li van valer un Nobel de Física (1903), compartit amb el seu marit, i un de Química (1911).