El cineasta, guionista i productor català Ventura Pons, que rebrà el pròxim 1 de febrer el Premi Gaudí d'Honor de l'Acadèmia de Cinema Català, va dir ahir, després de conèixer-se el guardó que "es tracta d'un premi molt especial perquè te'l donen els col·legues del cinema".

En declaracions als periodistes, Ventura Pons va confessar estar "molt content", encara que va afegir: "El millor premi és haver pogut fer 25 pel·lícules, i per això em sento un privilegiat, tot i no ser una trajectòria fàcil".

Després d'haver estat distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el Premi Nacional de cinema o la Medalla d'Or de Belles Arts, Pons diu: "Que te'l donin els col·legues és molt bonic, i sobretot en una acadèmia amb una junta amb noms molt vàlids professionalment".

Va recordar Ventura Pons que "a vegades la proximitat és una mala companya per rebre reconeixements" i va esmentar exemples en el món del cinema com Arturo Ripstein a Mèxic, Bertrand Tavernier a França o Woody Allen als Estats Units.